Facebook Kurucusuna Iron Man'den İlginç Teklif

Facebook Kurucusuna Iron Man'den İlginç Teklif
Sosyal medya devi Facebook'un İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg'e ünlü Hollywood aktörü Robert Downey Jr.'dan ilginç bir teklif geldi

NEW YORK (AA9 - Sosyal medya devi Facebook'un İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg'e ünlü Hollywood aktörü Robert Downey Jr.'dan ilginç bir teklif geldi.

Iron Man (Demir Adam) üçlemesi, The Avengers (Yenilmezler) serisi ve Captain America: Civil War (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı) Hollywood filmlerinde Demir Adam olan Tony Stark'ı canlandıran Downey Jr., Zuckerberg'e ilginç bir teklifte bulundu.

Zuckerberg, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık yapay zekama (AI) yeni bir ses verme zamanı geldi. Bunu yapmak için kime sormalıyım?" yazdı.

Apple'ın sesli uygulaması "Siri" ve Google'ın AI uygulaması "Ok Google" gibi Facebook'un da "AI" teknolojisi üzerinde çalıştığı ipucunu veren ve yaklaşık 188 bin beğeni alan paylaşıma, Downey Jr. ilginç bir yanıt verdi.

Downey Jr., "Eğer Bettany ödeme alırsa ve aldığı ücreti Cumberbatch'in seçeceği bir amaca bağışta bulunursa, (seslendirmeyi) bir dakika bile düşünmeden yaparım." ifadesini kullandı.

Paul Bettany, Iron Man filmlerinde Demir Adam olan Tony Stark'ın kendi evinde kullanıdığı "Jarvis" adlı AI'ı seslendiren aktör olarak biliniyor. Benedict Cumberbatch ise kasım ayı başında vizyona girecek Doctor Strange (Doktor Strange) filminde baş rolde oynuyor.

Zuckerbeg ve Downey Jr.'ın Facebook'taki paylaşımlarından sonra, kullanıcılar, Zuckerberg'in üzerinde çalıştığı AI'ın seslendirilmesi için Morgan Freeman, Samuel L. Jackson ve Arnold Schwarzenegger gibi Hollywood yıldızlarını önerdiler.

Uzmanlar, ayrıca Zuckerberg'in akıllı ev teknoloji üzerindeki ilgisine de işaret ederek, üzerinde çalıştığı AI'ın sesli komutlarla evlerde elektrik açıp kapama, ısı ayarı yapma, TV ve müzik setini kontrol etmeye yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.