Facebook Music geliyor

Facebook Music geliyor
Facebook kendi müzik servisini hayata geçiriyor

Bilindiği gibi artık müzik dinlemek çevrim içi hale geliyor. İnsanlar aylık belli bir ücret ile satın aldıkları servisin bütün şarkılarını dinleyebiliyorlar. Spotify, Deezer, Beats Music Pandora derken son olarak Apple’da Apple Music adı altında bu yarışta ben de varım demişti. Anlaşılan o ki bu yarış sadece bu isimler ile sınırlı kalmayacak. Dünyanın en büyük sosyal medya devi Facebook, çevrimiçi müzik piyasasına girmek için kollarını sıvadığı öğrenildi.

Dünya teknoloji devi Apple’ın çevrimiçi müzik piyasasına girmesi diğer teknoloji devleri için de bir ilham kaynağı olmuş olacak ki yeni isimler bu pazara girmeye hazırlanıyor. The Verge’in haberine göre ünlü sosyal medya devi Facebook’ta, Apple Music’e rakip olmak için çalışmalara başladı ve Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Warner Music Group ile konuşarak sanatçıların şarkıların lisansını almak uğraştığı belirtiliyor. Facebook bu konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken Facebook Video’nun hızlı büyümesi , Spotify ile işbirliği yapması müziğe olan ilgiyi göstermekte.

Toplamda 1.44 milyar kullanıcısı bulunan ve git gide artan kullacıları ile, günlük 798 milyon mobil kullanıcının ziyaret ettiği Facebook bu pazara girerse Apple’i bile geride bırakabilecek güçte olduğu konuşuluyor. Ancak bunlar tabii ki bir iddia. Önemli olan markanın kişileri değil bu servise katılacak kişiler olduğunu belirtmekte fayda var.

Bakalım önümüzde ki aylar bize kendi her geçen gün yenileyen ve geliştiren Facebook’un çevrimiçi müzik pazarında kendine yer edinip biz de bunu görebilecek miyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.