Facebook'a Gizli Bağlanmak Artık Mümkün!

Facebook'a Gizli Bağlanmak Artık Mümkün!
ünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook'a bağlanırken birçok kişi gizlilikten endişe duyduğu için bu durumdan şikayetçiydi. Facebook'un TOR ile yaptığı yeni anlaşma ile artık Facebook'a TOR üzerinden gizli bağlanmak mümkün.

Dünyanın en büyük sosyal platformlarından birisi olan Facebook’un dünya üzerinde toplam 1,4 milyar kullanıcısı bulunuyor. Facebook’u daha gizli ve anonim şekilde kullanmak isteyen kullanıcılarını kırmadı. Tor ile anlaşmaya vardı ve Tor ile siteye giriş yapmak isteyenlere erişimi sağladı. 
*TOR= The Onion Router

İnsanların internete IP adresi veya fiziksel konum gibi bilgileri paylaşıp web sitelerine veya internet servis sağlayıcılarına kendilerini belli etmeden erişme imkanı sağlayan açık kaynak projesi olan Tor, kullanıcıların web sitelerini bilgisayarlarının gerçek konumu, modeli gibi bilgilerini gizli tutarak ziyaret etmelerine imkan sağlıyor.

Tor kullanıcıları daha önce de Facebook’a ulaşabiliyordu, ancak web sayfaları doğru şekildegörüntülenmiyor, bazı yazı tipleri hatalı şekilde yükleniyor ve bazen de hiçbir şekildeyüklenmiyordu. Çünkü Facebook’un güvenlik ayarları Tor’u saldırı yapan bir grup bilgisayar olarak nitelendirebileceğimiz “botnet” olarak algılıyordu.

Şimdi Tor destekli bir internet tarayıcısına sahip olan bir kullanıcı https://facebookcorewwwi.onion/ adresini ziyaret ederek Facebook’un uçtan uça şifreleme sağlayan sunucularına güvenli bağlantı kurabiliyor.
Peki Tor üzerinden bağlantı kurmaya çalışan kullanıcıları yakın zamana kadar engelleyenFacebook, neden şimdi böyle bir yola başvurdu? Bu sebebin arkasında yatan gerçek ise Facebook’a sansür uygulayan ülkelerdeki (Çin, İran gibi) kullanıcıların bu sayede sansürü aşmasını sağlamak için başvurulan yollardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.