Facianın Yaşandığı Madenin Planı İlk Kez Ortaya Çıktı

Facianın Yaşandığı Madenin Planı İlk Kez Ortaya Çıktı
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının ardından, madenin planı ilk kez ortaya çıktı. Suyun terk edilmiş madenden geldiği de öğrenildi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciası Türkiye'nin gündemine oturdu. Facianın ardından en çok merak edilen konulardan biri de madenin planı olmuştu. İşte o madenin planı akşam saatlerinde ortaya çıktı.

"SU TERK EDİLMİŞ MADENDEN GELMİŞ"

Cnn Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında madenin planı ilk kez vatandaşla paylaşıldı. Planı, programın konuklarından Emin Çapa grafik haline getirdi. Emin Çapa, planla ilgili şunları söyledi:

"Bu havzada birden fazla maden işletmesi var. Ocağın hemen yanında terk edilmiş bir maden var. Plandaki renkler de hangi yıl nerelerden kömür çıkarıldığını ifade ediyor. Suyun terk edilmiş madenden geldiğini bu akşam itibariyle öğrenmiş olduk. -133 metre yazılı alandan suyun içeriye girdiğini düşünüyoruz. Kazıyı orada çok dikkatli yapmak gerekiyordu. O bölgeye çok yaklaşmamak gerekiyordu."

İŞTE O MADENİN PLANI

"MADENİN SUDAN YALITILMIŞ OLMASI İMKANSIZ"

Ahmet Hakan'ın "Terk edilmiş bir maden nasıl oluyor da bir su kaynağı haline dönüşüp yan taraftaki ocağı suya boğuyor?" sorusuna Çapa şu cevabı verdi:

"Madencilik dediğiniz her ne ise şu bir kesin. Maden dediğiniz şeyin sudan yalıtılmış olması imkansıza yakın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.