Fahiş fiyat çekenler ve stokçular şimdi yandı

Fahiş fiyat çekenler ve stokçular şimdi yandı
 Editör
Fahiş fiyatlar ve stokçuluktan çok çeken vatandaşa Ticaret Bakanı Ömer Bakanı Bolat müjdeyi verdi.

Yüksek fiyat çekenler ve stokçuluk yapanlara devletten ağır tokat.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği tarafından düzenlenen Türkiye İş Ahlakı Zirvesi'nde konuştu. Haksız fahiş fiyatlar ve stokçuluk gibi konuların yeni torba yasada olacağını söyleyen Bakan Ömer Bolat, "Bunları yapanları sürekli denetleyerek ağır cezalar uyguluyoruz. Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli şekilde artırılacak" diye konuştu.

İş ahlakı hakkında konuşan Bakan Bolat, "Teknoloji, iletişim, trendler, meslekler çok hızlı değişiyor. Ahlak aslında standarttır. Ahlak hak, adalet, değerler, hakça paylaşım asla değişmeyecek. Önemli değerlerdir. Meslekler değişebilir. Şartlar, trendler değişebilir ama bu değer yargılarının asla değişmemesi gerekmektedir. Yoksa rüzgara kapılıp giden başak taneleri durumuna düşeriz" ifadelerini kullandı.

"HAMD OLSUN GERİLEDİ"

İşsizlik verileri ile ilgili konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dün işsizlik verimiz de açıklandı. Hamd olsun, yüzde 9,1'e geriledi. Bu çok uzun yıllardır, yakaladığımız en düşük rakam olarak söyleyebilirim. 3 milyon 150 bin kadar işsiz sayısı resmi rakamda görülüyor. İşverenlerimiz, 'çalıştıracak insan, ara eleman, yetişmiş vasıflı eleman bulamıyoruz' diye bize sıkıntılarını iletiyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.