Fahrudin Ömerovic: "Aykut Kocaman'la hem arkadaşız hem dost, beki yine olur!"

Fahrudin Ömerovic: "Aykut Kocaman'la hem arkadaşız hem dost, beki yine olur!"
 Muhabir
Konyaspor teknik direktörü Fahrudin Ömerovic: "Aykut Kocaman'la hem arkadaşız hem dost, Belki tekrar olur.”

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Ömerovic, Aykut Kocaman'la hem arkadaş hem dost olduklarını belirterek,

TRT Spor'a özel açıklamalarda bulunan Fahrudin Ömerovic daha önce yardımcılığını yaptığı ve Konyaspor’da beraber çalıştığı Aykut Kocaman'dan övgü ile bahsetti.

‘AYKUT KOCAMAN’LA HEM ARKADAŞ HEM DOSTUZ’

Bosna Hersekli çalıştırıcı, Kocaman için "benim için çok şey ifade ediyor, kariyerimde büyük rolü var" ifadelerini kullandı. Aykut Kocaman’la birlikteliklerinin 1996 yılında İstanbulspor’da başladığına işaret eden Fahrudin Omerovic, “1996 senesinde İstanbulspor’da Aykut Hoca, Sergen Yalçın, Oğuz Çetin, Gökhan Keskin'le o zamanki kadro gerçekten çok iyiydi. Böyle baktığımız zaman 28 sene herhalde bir beraberliğimiz var futbolculuk dönemi ve sonrasında. Benim için çok çok şey ifade ediyor. Futbolculuk ve antrenör olarak arkadaş oldu yoldaş olduk. Hala önemli bir yerde duruyor. Bana saygı duyan, destek veren yol açan bir kişi oldu. Ben de ona mümkün olduğunca yardımcı oldum. Ben onunla çalışırken hiç ayrılmayı düşünmedim. Bana verdiği destekle duyduğu saygıyla kariyerimde önemli bir yere sahip. Hem arkadaşız, hem dostuz. Belki tekrar olur.” dedi.

‘ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’

Fahrudin Omerovic yeşil beyazlı ekibin zorlu bir süreçten geçtiğini, oyuncuların büyük bir özveriyle mücadele ettiğinin de altını çizdi. Omereovic, “Bizim buraya geldiğimiz 15 Ocak'tan hemen sonra Göztepe maçı oynadık. Arkasından Antalya maçı Göztepe maçı Gaziantep maçı Başakşehir maçı. İnceledim; ligin 5. haftasında Çaykur Rize maçından sonra büyük bir düşüş yaşanmış takımda. Biz gelmeden önce kaleci, Nelson, Muric, Calvo gibi ayrılan oyuncular var. Antalya, Antep ve Başakşehir maçında gerçekten zor kadro kurduk. Sonra yönetim sayesinde sportif direktör Ali Çamdalı ve scout ekibiyle ara transferde, kısa bir zaman içerisinde karar vermek zorundaydık, Hadebe, Nadao, Niangbo, Damjanovic, Boateng, Junior Sambou gibi oyuncuları aldık. Rize maçından itibaren rekabet artı, kalite arttı, işimiz daha kolay olmaya başladı. Rize maçından itibaren 9 maçta 15 puan topladık. Bu önemli bir başarı oldu. Yeni gelen oyuncuların katkısı çok oldu. Boateng dışında tüm oyuncular süre aldı. Tekrar iyi bir takım ruhu oluştu” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLMAK’

Omerovic, Fenerbahçe ve Galatasaray’la oynayacakları maçlarla ilgili, “Dediğimiz gibi maç maç gitmek istiyoruz. O zamana kadar rahatlamak istiyoruz. Oyuncularımız çok yüksek bir irade gücü gösterdiler. Vazgeçmeme duygusu oluştu. 15 maçlık periyotta gerçekten her maçta yüzde 100'e yakın hatta daha da fazlası sahada veren bir takım var. Aslında esas olan benim için bireysel oyundan ziyade takım olmak.” ifadelerini kullandı.

‘MAÇ MAÇ GİDİYORUZ’

Bu hafta oynayacakları Alanyaspor maçıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Omerovic, “Alanyaspor’un Galatasaray maçından önce 7 maçlık serisi var. Uzun zamandır maç kazanma adına iyi bir performans sergilediler. Tek tek gitmek zorundayız. Alanya maçına odaklandık. Zaten sahamızdaki Alanya ve Samsun maçlarını kazandığımızda durumumuz daha da netleşecek.” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.