Fare kurt don derken şimdi de susuzluk vurdu! Konya'nın bu ilçesinde tarlalar hiç ekilmemiş gibi

Fare kurt don derken şimdi de susuzluk vurdu! Konya'nın bu ilçesinde tarlalar hiç ekilmemiş gibi
 Editör
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, çiftçiler bu yıl üst üste yaşanan doğal afetlerle mücadele ediyor. AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Veysel Akbulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bölgedeki kuraklık sorununa dikkat çekti.

AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Veysel Akbulut, fare ve don zararlarının ardından Cihanbeyli'de şimdi de kuraklığın etkisini gösterdiğini belirterek, tarlaların işlenmeyecek duruma geldiğini ifade etti.

pusula-manset.jpg

"CİHANBEYLİ'DE KURAKLIK BAŞ GÖSTERMİŞ DURUMDA"

Kuraklığın Cihanbeyli’de etkisini gösterdiğini ifade eden Başkan Akbulut, “Bu yıl fare zararı ile başladık don şimdide Cihanbeyli’de bölgenin tamamında kuraklık baş göstermiş durumda. Tarım Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi'nden hocalarla sürekli arazide incelemelerde bulunuyoruz. Bu yıl bazı bölgelerde parsel parsel hastalıklar ve don zararları mevcut. Cihanbeyli'nin tamamında arazilerimiz işlenemeyecek durumda. Cihanbeyli'nin kurak bir bölge olması nedeniyle TARSİM sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 30-35 seviyelerinde. Çiftçinin belini bükmemesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek talebinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Akbulut, fare, kurt ve soğukların maliyetinin karşılanamayacağını, Cihanbeyli'nin tüm bu olumsuzlukları yaşadığını ve üreticilerin bakanlıktan destek beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum