Faruk Bal kimdir, nereli? Faruk Bal biyografisi

Faruk Bal kimdir, nereli? Faruk Bal biyografisi
1950 yılında Konya’nın Ilgın ilçesinde doğan devlet eski bakanı, siyasetçi, avukat ve eski milletvekili Faruk Bal, bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nde Milletvekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. İşte Faruk Bal hakkında merak edilenler.

Konya’nın Ilgın ilçesinde 1950 yılında doğan Faruk Bal, siyasetçi kimliği ile tanındı. 21, 23 ve 24. Dönem Konya Milletvekilliği yapan Bal, aynı zamanda Devlet Eski Bakanı, Avukat ve siyasetçidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Bal, Hakimlik, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü (1996-1997), Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, XXI., XXIII.ve XXIV. Dönem Konya Milletvekilidir. Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteridir.

1999-2000 yılları arasında TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı ile 57. Türkiye Hükümeti’nde 22 Mayıs 2000-18 Kasım 2002 tarihleri arasında Devlet Bakanlığı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.