Fas-ABD İş Geliştirme Kongresi

Fas-ABD İş Geliştirme Kongresi
Fas Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Buayde:"Fas'ta 2014 yılında 200 bin araç üretildi. Bu Afrika'daki üretimin yüzde 35'ine tekabül eder ve dolayısıyla Afrika'nın ikinci büyük üretici ülkesiyiz"

RABAT (AA) - Fas, ABD ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma çağrısı yaptı.

Başkent Rabat'ta iki ülkenin iş adamları tarafından organize edilen 3. Fas-ABD İş Geliştirme Kongresi'nde konuşan Fas Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mübareke Buayde, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın 12'nci yılına girdiğini belirterek, ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirme çağrısında bulundu.

Ülkesinde otomotiv sektörü gibi önemli yatırım alanları olduğunu ifade eden Buayde, "Fas'ta 2014 yılında 200 bin araç üretildi. Bu da Afrika kıtasındaki üretimin yüzde 35'ine tekabül eder ve dolayısıyla Afrika'nın ikinci üretici ülkesiyiz." diye konuştu.

Buayde, ABD'li işadamlarını, "güven ve istikrarın olduğu Fas'ta" yatırım fırsatını yakalamaya davet etti.

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M. Jadotte da Fas'ın, enerji ve otomotiv gibi birçok sektörde ilerleme katetmesinin yanı sıra Avrupa, Afrika ve ABD arasında köprü görevini gördüğünü söyledi.

Fas'ın, taşımacılıkta iyi bir altyapıya sahip olmasının, uluslararası ticaret alanında stratejik bir konuma gelmesine yardımcı olduğunu vurgulayan Jadotte, Tanca Limanı'na yıllık 300 milyon konteyner girişi yapıldığını kaydetti.

ABD ile 2004 yılında Serbest Ticaret Anlaşması'nı imzalayan ilk Afrika ülkesi olan Fas'ın, ABD ile yıllık ticaret hacminin 3 milyar dolar civarında olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.