Fas-Çin ilişkileri

Fas-Çin ilişkileri
Rabat’ta düzenlenen 1'inci Fas-Çin Dostluk Forumu’nda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiği dile belirtildi

RABAT (AA) - Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen 1'inci Fas-Çin Dostluk Forumu’nda katılan Faslı ve Çinli yetkililer, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Fas İletişim Bakanı ve hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi, konuşmasında iki ülke arasında işbirliğine dayalı ilişkilerin kurulması ve stratejik ilişkilerine dayalı umut verici bir geleceğin tesis edilmesine çağrısı yaptı.

Ülkesinin Çin’in Afrika’daki ikinci ekonomik ortağı olduğunu hatırlatan Halfi, Çin’in ülkesinin ticari ortaklar listesinde dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

Bölgenin sıkıntılarına rağmen özellikle istikrara sahip ülkesinin geleceğin inşasına olanak tanıyan imkanlara sahip olduğunu ifade eden Halfi, ülkesinin Avrupa ile Afrika arasındaki stratejik konumunun da buna yardımcı olduğuna işaret etti.

Çin’in Rabat’taki Büyükelçisi Sun Shuzhong, iki ülkenin 11 şehrinin kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki en önemli unsurlarından birinin işbirliği olduğunu kaydetti.

Shuzhong, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve sanayi ortaklığını pekiştirmek amacıyla bazı alanlarda işbirliğinin arttırılması ve ekonomik fırsatların değerlendirilmesi gerektiğininin altını çizdi.

Fas-Çin ilişkileri

Fas-Çin ilişkileri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.