Fas'ta Yoğun Kar Yağışı Köy Yollarını Kapattı

Fas'ta Yoğun Kar Yağışı Köy Yollarını Kapattı
Atlas Dağları kuşağındaki bölgelerde bini aşkın köye ulaşılamıyor

AZİLAL (AA) - Fas'ın orta kesimindeki Atlas Dağları kuşağında yer alan bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle binden fazla köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Azilal kenti ve çevresinde faaliyet gösteren Semined Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Ömer Meccan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede birçok köy yolunun yoğun kar yağışından ulaşıma kapandığını söyledi.

Ülke genelinde binin üzerinde köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını belirten Meccan, "Yetkililerin tüm çalışmalarına rağmen dağlık alanlardaki köy yolları hala ulaşıma açılamadı. Hayvancılıkla uğraşan bölge halkı için ulaşım çok önemli. Özellikle hayvanların telef olmaması için bir an önce yolların açılarak bu köylere yem ulaştırılması gerekiyor." dedi.

Meccan, hükümetten kalıcı çözümler talep ettiklerini anlattı.

Yolların temizlenmesi gibi geçici çözümlerden ziyade yolların daha sağlıklı ve dayanıklı yapılmasını istediklerini dile getiren Meccan, "Yıllardır bölge halkı kendi imkanlarıyla yaptıkları ilkel yollarla ulaşımlarını sağlıyor." diye konuştu.

Kış aylarının sert geçtiği Fas'ın orta kesimlerinde son 58 yılın en çetin kışı yaşanıyor.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, 8 Şubat'ta yaptığı açıklamada, sert kış koşullarından dolayı ulaşılamayan köy sayısının bin 205 olduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.