Fatih Erbakan'dan AK Parti'ye 3 şehirde destek

Fatih Erbakan'dan AK Parti'ye 3 şehirde destek
 Editör
Yeniden Refah Partisi 3 şehirde AK Parti ile ittifak kurabilir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'ye destek veren Fatih Erbakan, yerel seçimlerde de AK Parti'ye bazı şehirlerde destek verebilir.

Erbakan, ittifak ihtimali olursa bile 3 büyükşehir çerçevesinde olabileceğini, geri kalan tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızla 45-50 dakikalık bir görüşmede Gazze ve ülke gündemi ile birlikte yerel seçime yönelik iş birliğini de konuştuk. Ancak bizim bu görüşmede Malatya, Bursa Büyükşehirlerini istediğimiz hatta İstanbul Büyükşehir’in bazı iştiraklerini istediğimiz iddialarını açık bir şekilde net bir şekilde reddediyoruz.

"İTTİFAKA YÖNELİK TEMASIMIZ OLMADI"

Sayın Cumhurbaşkanımızla İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), belediyenin işlettiği lokantaları masaya yatırıp da bir pazarlık yapmamız söz konusu olamaz. Hiçbir yetkilimiz de AK Partili yetkililerle ittifaka yönelik hiçbir temasta bulunmadı. Dolayısıyla kamuoyunda ortaya atılan iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Biz bugüne kadar 150 belediye başkan adayımızı ilan ettik bu açıkladığımız adaylardan da geri dönüş olması mümkün değil. Başından beri de söylediğimiz gibi bir ittifak söz konusu olursa sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir bazında olabilir. Diğer il ve ilçelerde biz kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Teşkilatlarımız da yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar kritik olmadığı görüşündeler. Yetkili kurullarımızla istişare ederek kararımızı önümüzdeki günlerde vereceğiz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ SORULDU

Yeniden Refah Partili milletvekillerinin geçtiğimiz günlerde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretini de değerlendiren Erbakan, ziyaret nezaket çerçevesinde gerçekleştiğini, siyasete yönelik bir ziyaretin muhatabının partinin Genel Başkanı Özgür Özel’in olduğunu kaydetti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.