Fazıl Say'ın "hakaret" davası

Fazıl Say'ın "hakaret" davası
Piyanist Say'ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ali Emre Bukağılı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Piyanist Fazıl Say'ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ali Emre Bukağılı'ya "hakaret ettiği" iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Fazıl Say ve müşteki Ali Emre Bukağılı katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan sanık Say'ın avukatı Meltem Akyol, müvekkilini, Avrupa'daki turnesinin tarihlerinin değişmesi nedeniyle hazır edemediklerini belirterek, "Kendisi İspanya'dadır. Celse arasında savunmasının alınmasını ve duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz" dedi.

Müşteki Bukağılı'nın avukat Fatih Doğan da, "Ben sanığın yerinde olsam, yargılandığım mahkemenin hakimi bana hayran olsa ben de duruşmaya gelmem. Bu konu zaten basına da yansıdı" diye konuştu.

Bu sırada söz alan mahkeme hakimi Seher Başar, "Hayran olduğumu nereden biliyorsunuz. Hayranı değilim, bir tane bile konserine gitmedim. Şu anda beni suçluyorsunuz" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine yeniden söz alan Doğan, "Bu dördüncü duruşma. Siz duruşma günlerini sanığa göre belirliyorsunuz. 'Dünyaca ünlü bir sanatçımız var ona da dava açmışlar' demişsiniz. Bunu duyduk. Ayrıca bu celse de sanığın konser günlerini sormak suretiyle yakalama veya zorla getirme kararı vermeyeceğiniz yönünde izlenim oluştu. Hakimin bu davaya bakmakta tarafsız davranamayacağını düşünüyoruz. Duruşmada bu haliyle verilecek karar her ne olursa olsun vicdanları tatmin etmeyecektir" diye konuştu.

Müşteki Bukağılı'nın diğer avukatı Gülcan Karakaş ise duruşma günlerinin sanığa göre ayarlanmasının müvekkilini rahatsız ettiğini kaydederek, "Bu duruşmada hakimin tarafsızlığını yitirdiğini düşünüyoruz. Bu nedenle hakimin bu davadan çekilmesinin yerinde olduğu kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Söz alan Say'ın avukatı Akyol ise müşteki tarafın iddialarının doğru olmadığını savunarak, "Müvekkilim sürekli yurt dışı konserleri olduğu için biz de hazır etmeye çalışıyoruz ancak sağlayamadık. Talebin reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme hakimi, müşteki avukatlarının reddi hakim talebinde bulunduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri tutanağa geçirdi:

"Mahkemece her ne karar verilecek olursa olsun katılan tarafı tatmin etmeyeceği, basında çıkan soyut haberler nedeniyle mahkemenin tarafsız olamayacağı kanaati kendilerinde hasıl olduğundan, reddi hakim talebinin incelenmesi amacıyla dosyanın nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ni gönderilmesine karar verildi."

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın 15 Nisan 2014'te Twitter üzerinden müşteki Ali Emre Bukağılı'ya yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtilerek, Say hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.