Fedakar sağlıkçı "yılın sağlık çalışanı" seçildi

Fedakar sağlıkçı "yılın sağlık çalışanı" seçildi
Hadim'de 2 metrelik kar nedeniyle sedye ile taşınamayan hastayı sırtında taşıyarak ambulansa yetiştiren Acil Tıp Teknisyeni Samet Kuz, Sağlık Bakanlığı tarafından "yılın sağlık çalışanı" seçildi.

Hadim'de 2 metrelik kar nedeniyle sedye ile taşınamayan hastayı sırtında taşıyarak ambulansa yetiştiren  Acil Tıp Teknisyeni Samet Kuz Sağlık Bakanlığı tarafından "yılın sağlık çalışanı" seçildi. Olay geçen yıl 24 Ocak'ta yaşanmıştı. Tansiyon ve şeker hastası olan 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak’ın evinin bahçesinde karlar içinde yatarken bulan sağlık çalışanları ilk müdahaleyi olay yerinde yapmış, yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede hastayı sedye ile taşıyamayan ekipten Samet Kuz ve Uğur Gök önce itfaiye usulü taşımayı denedi. Ancak kar kalınlığı ve buzlanma nedeniyle başaramamıştı. Bunun üzerine Samet Kuz 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak’ı sırtına alıp hafızalardan silinmeyecek o kareye imza atmıştı.

29103359_2073829412859121_823227548539289600_n-001.jpg

Yılın Hekimleri İle Sağlık Çalışanına Bakan Demircan’dan Teşekkür

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine Konya’dan yılın hekimleri olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Zafer Şen, ve Dr. Cemile Dereli ile yılın sağlık çalışanı seçilen Acil Tıp Teknisyeni Samet Kuz ödüllerini Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın elinden aldılar. Bakan Demircan, alanlarında göstermiş oldukları başarılı çalışmalar nedeni ile topluma örnek olan hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Ödül töreni öncesi konuşma yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, mukaddes ve bir o kadar çileli bir mesleğin temsilcileri olarak sağlık çalışanlarını, Tıp bayramı vesilesi ile ağırlamaktan ve birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Törende Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.