Felçli gaziden engellilere "hayata küsmeyin" çağrısı

Felçli gaziden engellilere "hayata küsmeyin" çağrısı
Askerliği sırasında 30 sene önce kaza kurşunuyla felç kalan Arif Küçüktopçu, hayata küsmek yerine hayvancılık işine el atarak hayata bağlandı - Küçüktopçu:- "İnsan önce içindeki sesin engelini kaldıracak. Eğer o içinizde bahar olup koşuyor, tebessüm edebi

ESKİŞEHİR (AA) - SELÇUK KIZILDAĞ - Vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla 30 yıl önce felç kalan gazi Arif Küçüktopçu, engellilere umutlarını yitirmemeleri ve hayata küsmemeleri çağrısında bulundu.

Eskişehir'in Alpu ilçesinin Bozan Mahallesi'nde yaşayan Küçüktopçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986 yılında Kayseri'de askerliğini yaparken bir silahın ateş alması sonucu belinden yaralandığını ve sakat kaldığını söyledi.

Küçüktopçu, tedavisinin ardından memleketine döndüğünü, hayata küsmek yerine hayvancılıkla uğraşmaya karar verdiğini belirterek, "Kendi kendimi rehabilite edebildiğimi fark ettim. Daha kolay yaşamanın, hayata daha güzel bakabilmenin bir yolunu bulmak zorundaydım. Hayvancılığı tercih ettim" dedi.

Engellilerin, kendilerini topluma dahil edebilmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Küçüktopçu, ne olursa olsun hayata küsmek yerine şükredip insanın kendine bir meşgale bulması gerektiğini dile getirdi.

Küçüktopçu, "Benim gibi engeli olan arkadaşlarıma, eğer imkanları varsa hayvancılıkla uğraşmalarını tavsiye ediyorum çünkü hayvanlar gerçekten anlayışlı ve güzel varlıklar. Onların arasında kendimi çok rahat hissediyorum" diye konuştu.

İşe evinin bahçesinde bir büyükbaş hayvan besleyerek başladığını, bugün onlarca büyükbaş ve küçükbaş hayvana sahip olduğunu dile getiren Küçüktopçu, uğraşının ekonomik boyutundan öte kendisini iyi hissetmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

Yaptığı işle hem rehabilite olduğunu hem de ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Küçüktopçu, şöyle konuştu:

"Ben para kazanmak için başlamadım hayvancılığa. Adeta kendimin doktoru oldum. Hayvancılık yapmaya başladığımda mutlu olduğumu hissettiğim için bu işe devam ettim fakat bir süre sonra keyif alarak yaptığınız iş size para da kazandırmaya başlıyor. Ben bunun bütün işler için geçerli olduğuna inanıyorum. Severek yapacağınız her iş size hem maddi hem manevi olarak geri dönecektir. Ben fiziksel olarak şu an bu işe yetiyorum. Hayvanların yemlerini verip onları gezdirebiliyor olmak zaten yeterli."

- "Engelliler için boş zaman büyük sıkıntı"

Özellikle engelliler için boş zamanın büyük sıkıntı olduğunu anlatan Küçüktopçu, engelini unutmayı, hayata tebessüm etmeyi kendine borçlu olduğunu kaydetti.

Ailesinden ve çevresindekilerden büyük destek aldığını aktaran Küçüktopçu, şu ifadeleri kullandı:

"İnsan önce içindeki sesin engelini kaldıracak. Eğer o içinizde bahar olup koşuyor, tebessüm edebiliyorsa gerisi geliyor. Benim engellilere söyleyebileceğim tek şey, lütfen içinizdeki umudu yitirmeyin. Doğuştan ya da sonradan engelli olabiliriz. Mühim olan vatan, bayrak, anne, baba, aile, arkadaş sevgisi. İnsanlar bu değerler için gözünü kırpmadan canını verebilmeli. Bizler de engelleri bir kenara bırakıp hem kendimizi mutlu etmeli hem de vatanımıza, milletimize faydalı olmanın yollarına bakmalıyız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.