Fener alayında facia

Fener alayında facia
Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir çocuk fener alayı gecesinde eğlenme amaçlı yakılan lastiğin üzerine düştü. Hastaneye kaldırılan talihsiz çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Konya’da her yıl coşkuyla gerçekleştirilen  fener alayı etkinliği faciayla son buldu. Edinilen bilgiye göre olay Selçuklu ilçesi Akıncılar mahallesinde meydana geldi. Fener alayı için bir araya gelen grup lastik yakarak üzerinden atlamaya başladı. Bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir çocuk, atlamaya çalıştığı sırada dengesini kaybederek yanan lastiğin üzerine düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. 
Vücudunun büyük bir bölümü yanan çocuk hastaneye kaldırılırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi. 
BAŞKAN UYARMIŞTI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda üç ayların habercisi olarak kutlanan fener alayı etkinliğinde lastik yakılmaması ile ilgili uyarıda bulunmuştu. Altay, “Özellikle fener alayı gecesi maalesef lastik yakma alışkanlığımız var. Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan ayrıca ciddi bir kirlilik oluşturan bir durum. Onun için tüm Konyalılardan bu konuda hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum