Fenerbahçe, 3 maç sonra kazandı

Fenerbahçe, 3 maç sonra kazandı
Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yenerek 3 maç sonra galip gelmeyi başardı- Fenerbahçe'nin 4. golüne imza atan Van Persie, gol sevincini teknik direktörü Pereira'yla kutladı- Sarı-lacivertlilerin milli oyu


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yenerek 3 maç sonra kazanmayı başardı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, Volkan Şen'in 7. ve 9. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. Mersin İdmanyurdu 45+2. dakikada Güven Varol'un kafasıyla farkı 1'e indirdi ve ilk yarı 2-1 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda 57. dakikada Jose Fernandao'yla farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe, 63. dakikada Robin van Persie'nin penaltıdan kaydettiği golle maçın skorunu 4-1 olarak belirledi.

Süper Lig'de son 3 maçta Osmanlıspor ve Galatasaray'la golsüz berabere kalıp, Torku Konyaspor'a yenilerek 7 puan kaybeden Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda ciddi kayıplar yaşamıştı. Bu galibiyetle puanını 64'e yükselten Fenerbahçe, lider Beşiktaş'la olan puan farkının 5'te kalmasını sağladı.


- Gol yollarındaki sıkıntı sona erdi


Son haftalarda gol atmakta zorlanan sarı-lacivertli takım, Mersin İdmanyurdu karşısında bu sıkıntısına son verdi.

Bu karşılaşmadan önce son 4 maçta sadece 2 gol atabilen Fenerbahçe, son 28 yılın en kötü hücum performansını sergiliyordu. Mersin İdmanyurdu karşısında gol sıkıntısını çözen sarı-lacivertliler, rakibine 4 gol atmayı başardı.


- Bu sezon ilk kez 3 golü geçti


Fenerbahçe, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında 3'ten fazla gol attı.

Bu sezon deplasmandaki Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor, sahasında ise Kasımpaşa maçlarında üçer gol atan sarı-lacivertliler, ilk kez 4 gol kaydetti.

Süper Lig'de 33 maç aradan sonra 3 golden fazla fileleri havalandıran Fenerbahçe, en son geçen sezonun 29. haftasında Balıkesirspor'u 4-3 yendiği karşılaşmada bu kadar fazla gol atmıştı.


- Van Persie, golü Pereira'yla kutladı

Fenerbahçe'nin 4. golüne imza atan Van Persie, gol sevincini teknik direktörü Vitor Pereira'yla birlikte yaşadı.

Maçın 63. dakikasında penaltıdan topu filelere gönderen Hollandalı, doğrudan yedek kulübesine yönelerek, teknik direktör Pereira'nın yanına koştu. Van Persie, golü Pereira'ya sarılarak kutladı. Taraftarların büyük bölümü, Van Persie'nin bu hareketini ıslıklarla protesto etti.

İki isim arasında özellikle Van Persie'nin oynamadığı dönemde gerginlik olduğu basına yansımıştı.

Bu arada Vitor Pereira'nın, maç içinde takımı protesto etmeyen tribünleri alkışlaması dikkati çekti.

Takımına Mersin İdmanyurdu karşısında birer gol ve asistlik performansla katkı veren Van Persie, ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin 3. golünü kaydeden Fernandao ise bu sezon Süper Lig'de 13. golüne imza attı.


- Volkan Şen ikinci kez 2 gol birden attı


Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Volkan Şen, Mersin İdmanyurdu ağlarına 2 kez havalandırarak, Süper Lig kariyerinde bir maçta 2 gol atma sevincini ikinci kez yaşadı.

Özellikle geçen hafta içi Galatasaray derbisinde kaçırdığı gollerle gündeme gelen Volkan, bugün takımının ilk iki golüne imza attı. Geçen sezon Bursaspor formasıyla 5-3 kaybettikleri Kasımpaşa maçında rakip filelere 2 gol gönderen Volkan, sarı-lacivertli formayla da bu istatistiğini tekrarladı.

Volkan Şen, ligdeki gol sayısını ise 4'e çıkardı.

Bu arada, ilk yarıda iki kez sakatlık geçiren Volkan Şen, ikinci yarının başında yerini Fernandao'ya bıraktı.


- Taraftarların Van Persie atışması


Fenerbahçeli taraftarların bir kısmı Hollandalı forvet Robin van Persie'ye tepki gösterirken, bazı taraftarlar da yıldız oyuncuya sahip çıktı.

Okul Açık Tribünü'nde bulunan taraftarlar, maçın başından itibaren Hollandalı futbolcuyu, ıslıklayarak protesto etti. Diğer tribünlerdeki taraftarlar ise Van Persie'ye destek verdi. Van Persie'ye tepki gösteren bölümdeki taraftarlar, sezon başında takımdan ayrılan eski golcüleri Moussa Sow ve Pierre Webo lehine de kısa bir süre tezahürat yaptı.

Öte yandan bir grup taraftar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetime de tepki göstererek, "Yönetim istifa" ve "Kombineleri iptal etsene" diye bağırdı.

Taraftarlar, son haftaların formsuz ismi Diego Ribas'a da tepkilerini belli etti. Maçın 80. dakikasında Luis Nani'nin yerine oyuna dahil olan Diego, topu her ayağına aldığında taraftarların ıslıklarıyla karşılaştı.


- Kadıköy'de kaybetmiyor


Süper Lig'de bu sezon sahasında kaybetmeyen tek takım olan Fenerbahçe, evindeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu 21 maçta 17 galibiyet 4 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. Sarı-lacivertli takım bu sezon ise Ülker Stadı'nda oynadığı 15 maçta 12 galibiyet 3 beraberlik elde etti.


- Mersin İdmanyurdu'nda düşüş sürüyor


Ligin son sırasında yer alan Mersin İdmanyurdu, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı.

Üst üste 3. yenilgisini alan Akdeniz temsilicisi, kümede kalma şansını zora soktu. Son 5 haftaya 21 puanla giren Akdeniz temsilcisinin küme düşme hattının bir basamak üstünde olan Kayserispor'la arasındaki puan farkı da 8'e yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.