Fenerbahçe avantajı tek golle kaptı

Fenerbahçe avantajı tek golle kaptı
Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımını Mehmet Topal'ın 82. dakikada attığı golle 1-0 yenerek çeyrek final için avantaj yakaladı- Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, Lokomotiv Moskova maçından sonr


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımını 1-0 yenerek çeyrek final için avantaj yakaladı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta rakibine bariz bir üstünlük kuramayan Fenerbahçe, aradığı golü son anlarda Mehmet Topal'ın ayağından buldu. Milli futbolcu, 82. dakikada uzun mesafe sürdüğü topu ceza sahasına girmeden sol ayağıyla şık bir vuruş yaparak ağlara gönderdi ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın rövanşı, 17 Mart Perşembe günü Braga'da oynanacak. Fenerbahçe bu maçı kazanır ya da berabere bitirirse çeyrek finalist olacak. Sarı-lacivertliler gol atması durumunda alacağı tek farklı yenilgide bile son 8 biletini kazanacak.


- Mehmet Topal'dan yine kritik gol


Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, Lokomotiv Moskova maçından sonra Braga karşısında da kritik bir gole imza attı.

Son 32 turunda Lokomotiv Moskova karşısında deplasmanda alınan 1-1'lik beraberlikte takımının tek golünü kaydeden Mehmet, Braga karşısında da attığı golle takımına çeyrek final için önemli bir avantaj getirdi.

Sarı-lacivertlilerin Avrupa'da kaydettiği son 4 golünü ise ön liberoları attı. Bu turdan önce Lokomotiv Moskova filelerine Josef de Souza 2, Mehmet Topal ise 1 gol göndermişti.


- Avrupa'da yenilmezlik 8 maça çıktı


Fenerbahçe, Braga karşısında Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Son yenilgisini, UEFA Avrupa Ligi grup mücadelelerinin ilk haftasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye karşı alan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik elde etti.

Sarı-lacivertliler Kadıköy'de de yenilgiyi unuttu. Molde'ye kaybettikten sonra Avrupa, lig ve kupada 19 maça çıkan sarı-lacivertliler, evini adeta kale gibi kullandı ve bu karşılaşmalarda 16 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.


- Braga 2 ay sonra kaybetti



Braga, Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle tam 2 ay sonra mağlubiyet yaşadı.

Bu karşılaşmadan önce en son yenilgisini Portekiz Ligi'nde 10 Ocak'ta Sporting Lizbon'a karşı alan Braga, daha sonraki 15 maçta 10 galibiyet ve 5 beraberlik elde etmişti. 15 maç sonra Fenerbahçe'ye yenilen Portekiz ekibi, bu sezon Avrupa'da ise 9. maçında 2. yenilgisini aldı.


- Volkan Demirel kalesini yine kapattı


Fenerbahçe'de bu akşam Fabiano Ribeiro'nun yerine forma giyen Volkan Demirel, bu sezonki 6. Avrupa kupası maçında 5. kez gol yemedi.

Volkan, bu sezon sadece Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 kaybedilen maçta kalesini gole kapatamamıştı. Tecrübeli file bekçisi, Ukrayna ekibiyle oynanan ilk maçın yanı sıra iki kez Atromitos, birer kez de Ajax ve Braga müsabakalarında kalesinde gol görmedi.

Öte yandan Fenerbahçe, oynadığı son 8 Avrupa maçında kalesinde sadece 2 gol gördü. Sarı-lacivertliler bu sezon Kadıköy'de oynadığı 6 Avrupa maçının 4'ünde kalesinde gole izin vermedi.


- Van Persie'nin gol hasreti


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, gol hasretini 6 maça çıkardı.

Tecrübeli futbolcu, Avrupa ve ligde forma giydiği son 6 maçta fileleri havalandıramadı. Braga karşısında girdiği az sayıda fırsatı gole çeviremeyen, bir pozisyonda filelere gönderdiği top da ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan Van Persie, son golünü 12 Şubat'ta Kasımpaşa karşısında penaltıdan atmıştı.

Avrupa'da Fenerbahçe formasıyla çıktığı 10 maçta sadece Atromitos'a bir gol atan Van Persie'nin, tüm kulvarlarda sarı-lacivertli ekiple 36 maçta 14 golü bulunuyor.


- Braga'da Luiz Carlos cezalı duruma düştü


Portekiz ekibinde maçta sarı kart gören Luiz Carlos, rövanş karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü kez sarı kartla cezalandırılan Carlos, gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Öte yandan Portekiz ekibinde maçın 16. dakikasında mecburi bir değişiklik yaşandı. Karşılaşmanın başında bir pozisyonda sakatlanan Braga'nın stoperi Ricardo Ferreira, kendisini bir süre denedikten sonra kenara değişiklik işaret yaptı. Bu oyuncu, 16. dakikada yerini Willy Boly'e bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.