Fenerbahçe, Avrupa ikinciliğinde kaldı

Fenerbahçe, Avrupa ikinciliğinde kaldı
THY Avrupa Ligi'nde Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek final oynayan Fenerbahçe, CSKA Moskova'ya yenilerek Avrupa ikinciliğiyle yetindi- Avrupa Ligi'nde 13. kez final oynayan CSKA Moskova 7 yıl aranın ardından kupa hasretini bittirdi ve 7


BERLİN (AA) - THY Avrupa Ligi'nde Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek final oynayan Fenerbahçe, CSKA Moskova'ya normal süresi 83-83 biten maçta uzatma bölümünde 101-96 yenilerek, Avrupa ikinciliğiyle yetindi.

Mercedes-Benz Arena’da oynanan Dörtlü Final'in final maçında Fenerbahçe, istediğini alamadı. İlk yarıyı 20 sayı geride (30-50) tamamlayan sarı-lacivertliler, ikinci yarı önemli bir geri dönüşe imza attı. Üçüncü çeyreğin başında 21'e çıkan farkı eriten Fenerbahçe, son 20 saniyeye 83-81 önde girmesine rağmen Khryapa'nın basketine engel olamadı ve maç uzadı. Uzatmada hücumda istediğini yapamayan Fenerbahçe, sahadan 101-96 yenik ayrıldı.


- CSKA Moskova'nın hasreti bitti


Avrupa Ligi'nde 13. kez final oynayan CSKA Moskova, 7 yıl aranın ardından kupayı kazandı.

Yaklaşık 50 milyon avroya kurulan yıldızlar topluluğu CSKA Moskova, üst üste 5. kez oynadığı Dörtlü Final'de bu sefer şansızlığını yendi. Son şampiyonluğunu 2008 yılında alan Ruslar, 7. kez Avrupa'nın en büyük kupasını elde etti. Rus ekibi kupayı 1960, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008 ve 2016 yılında kazandı.


- Teodosic şanssızlığını yendi


CSKA Moskova'nın Sırp yıldızı Milos Teodosic, uluslararası organizasyonlardaki final kazanamama şanssızlığını yendi.

Fenerbahçe karşısında profesyonel kariyerinin uluslararası arenada 5. finalini oynayan Teodosic, ilk kez bu kulvarda şampiyonluk sevincini yaşadı.

Avrupa Ligi'nde 7. Dörtlü Finali'nde şampiyon olan Sırp yıldız, bu kupada Olyimpiakos'la daha önce 2 kez final kaybetmişti. Teodosic, Sırbistan Milli Takımı'yla da 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2014 FIBA Dünya Kupası'nı finalde yitirmişti.

Sırp yıldız maçı 19 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle tamamlayarak şampiyonlukta önemli rol oynadı.


- Obradovic, finalde 2. kez yenildi


Kariyerinde 10. kez Avrupa Ligi finali oynayan Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, 2. kez kaybetti.

Obradovic, daha önce de 2001 yılında Maccabi Tel Aviv'e kaybederek, şampiyonluk şansını kullanamamıştı.

Öte yandan Obradovic, CSKA Moskova'ya karşı oynadığı 3. finalde ilk kez kaybetti. Sırp başantrenör daha önce 2007 ve 2009'da Panathinaikos'la CSKA Moskova'yı finalde yenmişti.


- Itoudis'in ilk şampiyonluğu


CSKA Moskova'nın Yunan başantrenörü Dimitrios Itoudis, başantrenör olarak ilk Avrupa Ligi şampiyonluğunu yaşadı.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in 13 sezon (1999-2012) yardımcılığını yapan Yunan çalıştırıcı, bu sürede 5 kez Avrupa şampiyonu olmuştu.

CSKA Moskova'yla geçen yıl Dörtlü Final'de Fenerbahçe'yi yenerek 3. olan Itoudis, bu kez şampiyonluğa ulaştı.


- Aziz Yıldırım, CSKA Moskova tişörtlü biriyle tartıştı


Maçın 3. çeyreğinde bir pozisyondan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile CSKA Moskova tişörtlü birisi arasında büyük bir tartışma yaşandı.

Bir pozisyonda faulden sonra Kalinic'e fiziki müdahalede bulunan CSKA Moskova tişörtü giyen bir kişiye, Aziz Yıldırım büyük tepki gösterdi. İkili arasında tartışma oldukça büyüdü. Oraya giden Fenerbahçe Kulübü'nün yöneticileri de tartışmaya dahil oldu. Daha sonra iki taraf da sandalyelerine oturdu.

Öte yandan maçın ilk yarısının son bölümünde Rus taraftarlarla Fenerbahçeli seyirciler arasında tartışma çıktı. CSKA Moskova'nın 42-30 önde olduğu bölümde, bençlerin arkasında bulunan tribünde gerginlik yaşandı. Gerginliğe müdahale eden polis, olayı büyümeden yatıştırdı.


- Vesely'den çok kötü serbest atış yüzdesi


Sarı-lacivetlilerin Çek oyuncusu Jan Vesely, çok kötü bir serbest atış yüzdesiyle oynadı.

Serbest atış çizgisine 10 kez gelen Vesely, sadece bir atıştan isabet bulabildi. Fenerbahçe takım olarak ise 39 serbest atışta 27 isabet bularak, yüzde 69'la mücadele etti. CSKA Moskova ise serbest atışlarda 32'de 30 isabet buldu.


- En Değerli Oyuncu De Colo


CSKA Moskova'nın Fransız yıldızı Nando de Colo, finalin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Avrupa Ligi'nde sezonun MVP'si olan De Colo, aynı başarıyı Dörtlü Final'de de gösterdi. De Colo, finalde 22 sayıyla oynadı. Yarı finalde de Lokomotiv Kuban potasına 30 sayı bırakan De Colo, Dörtlü Final'de toplam 52 sayı kaydetti.


- CSKA Moskova kupasını aldı


Karşılaşmadan sonra saha içinde düzenlenen törende CSKA Moskova kupasını aldı.

CSKA Moskova'ya kupasını Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu verdi. Rus ekibinin oyuncuları şampiyonluktan dolayı büyük mutluluk yaşadı. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu alan başantrenör Itoudis'i öğrencileri havaya atarak tebrik etti.


- Obradovic'ten hakemlere tepki


Karşılaşmanın hakem üçlüsü özellikle uzatma bölümünde verdikleri kararlarla tartışıldı.

Fenerbahçe Başantrenör Obradovic, kararlara sık sık itiraz etti. Maçın bitiminde CSKA Moskova'yı tebrik ettikten sonra Obradovic, hakemleri saha içinde itiraz etmek için aradı.


- Fenerbahçeli taraftarlardan oyunculara moral


Fenerbahçeli taraftarlar, şampiyonluğu kaybeden oyuncularına moral verdi.

Özellikle gösterdiği mücadeleyle 21 sayı farkı kapatarak maça ortak olan sarı-lacivertli basketbolcuları taraftarlar uzun süre alkışladı. Taraftarlar takıma "Şampiyon" diye bağırarak, tezahürat yaptı.

Maçın ardından çıkış tüneline gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da sarı-lacivertli oyunculara tek tek sarılarak, teselli etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.