Fenerbahçe-CSKA Moskova maçından notlar

Fenerbahçe-CSKA Moskova maçından notlar
Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in şampiyonluk maçında Fenerbahçe, finale büyük bir taraftar desteğiyle çıktı- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Berlin'e gelerek karşılaşmayı izledi- Obradovic, A


BERLİN (AA) - Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in şampiyonluk maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de karşılaşan Fenerbahçe, finale büyük bir taraftar desteğiyle çıktı.

Mercedes-Benz Arena'da oynanan final maçında tribünlerin büyük kısmı sarı-lacivertli taraftarlardan oluştu. Toplam 16 bin kapasiteli salonda yaklaşık 12 bin Türk taraftar yer aldı.

Final şansını kaçıran Lokomotiv Kuban ve Laboral Kutxa taraftarlarından da bilet temin eden Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.


- Bakanlar Berlin'de


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Berlin'e gelerek karşılaşmayı izledi.

Bakan Çavuşoğlu ve Kılıç'a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu da eşlik etti.


- Aziz Yıldırım'dan takıma destek


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, final maçını yine saha içi koltuklarında en önde takip ederek, takımına destek verdi.

Yarı final maçındaki heyecanlı tavırlarıyla dikkati çeken Yıldırım, karşılaşmayı sarı-lacivertli kulübün yöneticileriyle izledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay da tribündeki yerini aldı.


- Obradovic final rekorunun tek sahibi oldu


Obradovic, Avrupa Ligi'nde 10. kez final oynayarak, rekorun tek başına sahibi oldu.

Daha önce bu rekoru dokuzar finalle İtalyan başantrenör Ettore Messina ile paylaşan Obradovic, Fenerbahçe'yle 10. finalini oynadı.

Obradovic, 1992 (Partizan), 1994 (Joventut Badolana), 1995 (Real Madrid), 2000, 2001, 2002, 2007, 2009, 2011 (Panathinaikos) ve 2016'da (Fenerbahçe) final heyecanını yaşadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.