Fenerbahçe fırsat tepti

Fenerbahçe fırsat tepti
- Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı verdiği Beşiktaş'ın puan kaybını iyi değerlendiremeyen sarı-lacivertli takım, 2 haftada 5 puan yitirdi- Torku Konyaspor, Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek puanını 53'e çıkardı ve 3. sıradaki yerini korudu


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, şampiyonluk mücadelesi verdiği Beşiktaş'ın puan kaybını iyi değerlendiremedi.

Ligde geçen hafta sahasında Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalan ancak kendisinden sonra 27. hafta mücadelesine çıkan Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olmasıyla umutlanan sarı-lacivertli ekip, deplasmanda Torku Konyaspor'a 2-1 yenilerek bu fırsatı kötü kullandı.

Galatasaray ile 13 Nisan Çarşamba günü yapacağı erteleme maçını kazanarak şampiyonluk mücadelesinde avantaj yakalamayı hedefleyen Fenerbahçe, son 2 haftadaki puan kayıplarıyla derbi öncesi yakaladığı şansı da kullanamadı.


- İkinci yarıdaki puan kaybı 10 oldu


Süper Lig'in ilk yarısındaki 17 maçta 11 puan kaybeden Fenerbahçe, ikinci yarıdaki 8 karşılaşmada ise 10 puan yitirdi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısındaki 10 karşılaşmada 6 galibiyeti bulunan sarı-lacivertli ekip, ikişer kez beraberlik ve mağlubiyet aldı.


- Volkan Demirel, 5 maç sonra gol yedi


Fenerbahçe, ligde 5 maç sonra kalesinde golle tanıştı.

Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarında gole izin vermeyen sarı-lacivertli takım, Torku Konyaspor karşısında ise 2 gol yedi.

Başarılı performansıyla dikkati çeken ve Torku Konyaspor maçına kadar 453 dakika gol yemeyen tecrübeli kaleci Volkan Demirel, 2. dakikada Rangelov'un golüne engel olamadı. Volkan, 85. dakikada ise Ali Çamdalı'nın vuruşunda topu kalesinde gördü.


- Gol atmakta zorlanmaya başladı


Sarı-lacivertli ekip, kritik haftaların yaşandığı dönemdeki son 3 haftada gol yollarında zorlandı.

Son 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alan Fenerbahçe, bu bölümde sadece 2 gol atabildi.

Kadıköy'de Kayserispor'u Van Persie'nin golüyle 1-0 yenebilen sarı-lacivertliler, evindeki Osmanlıspor maçını ise 0-0 beraberlikle tamamlayabildi. Torku Konyaspor deplasmanında Fernandao ile bir gol bulan Fenerbahçe, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.


- Konyaspor, başarılı performansını sürdürdü


Ligde tarihinin en başarılı dönemini yaşayan Torku Konyaspor ise Fenerbahçe'yi de mağlup ederek başarısını sürdürdü.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki yeşil-beyazlılar, Süper Lig'deki 28. maçında 15. galibiyetini elde etti. Son yenilgisini 27 Aralık 2015'te Beşiktaş'a 4-0 mağlup olarak alan Torku Konyaspor, Fenerbahçe karşısındaki galibiyetiyle puanını 53'e çıkararak, 3. sıradaki yerini korudu.

Torku Konyaspor, 2016'da başarılı sonuçlarına devam etti ve 18. resmi karşılaşmasını da mağlup olmadan tamamladı.

Konya ekibi sahasında da yenilgiyi unuttu. Ligde iç sahadaki son 12 maçta kaybetmeyen Aykut Kocaman'ın öğrencileri, bu sezon evindeki tek yenilgiyi 29 Ağustos 2015'te Galatasaray karşısında 4-1'lik skorla yaşadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.