Fenerbahçe ile 45. randevuya çıkacak: Konyaspor Kadıköy'de 2 kez kazandı

Fenerbahçe ile 45. randevuya çıkacak: Konyaspor Kadıköy'de 2 kez kazandı
Konyaspor, yarınki maçla birlikte Fenerbahçe ile ligde 45. randevuya çıkacak. Yeşil-beyazlılar rakibini Kadıköy'de 2 kez yenme başarısı gösterdi

Konyaspor, 10 Ocak Çarşamba günü Trendyol Süper Lig'de 16. hafta erteleme maçında deplasmanda mücadele edeceği Fenerbahçe ile ligde 45. kez karşı karşıya gelecek.

33-8 FENERBAHÇE ÜSTÜN

Konyaspor, Fenerbahçe ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 44 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 33 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 112 gol atarken, Konyaspor 48 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon ligde oynanan mücadelelerde ev sahibi ekipler sahadan galip ayrılırken, Konyaspor 1-0, Fenerbahçe de 4-0'lık skorla kazandı.

KONYASPOR KADIKÖY’DE 2 KEZ KAZANDI

Konyaspor Fenerbahçe ile deplasmanda 22 kez karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik alırken 19 maçı kaybetti. Konyaspor Fenerbahçe karşısında Kadıköy’de ilk galibiyetini mart 2017’de 3-2’lik skorla alırken diğer galibiyetini Kasım 2020’de 2-0’lık sonuçla aldı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUK, KONYASPOR LİGDE KALMA MÜCADELESİNDE

Müsabaka öncesi, Galatasaray’la birlikte bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen ev sahibi sarı-lacivertliler, 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 47 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Yeşil-beyazlılar ise 18 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucu elde ettiği 18 puanla 16. sırada yer alıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.