Fenerbahçe, lider kalmak istiyor

Fenerbahçe, lider kalmak istiyor
Sarı-lacivertli takım, Spor Toto Süper Lig'de yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak - Fenerbahçe'de cezalı Alves ve Caner Erkin, Akhisar Belediyespor karşısında forma giyemeyecek

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Beşiktaş'ı yenerek maç fazlasıyla liderliğe oturan Fenerbahçe, 24. haftada yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak.

Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertli takım, yarınki karşılaşmayı da kazanarak bu unvanını korumayı hedefleyecek.

Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma, yarın saat 19.00'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.


- Bruno Alves ve Caner Erkin cezalı



Fenerbahçe'de Beşiktaş karşısında sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Bruno Alves ile Caner Erkin, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Alves, derbi maçında bu sezon 8. kez sarı kartla cezalandırılırken, Caner Erkin ise 4. sarı kartını gördü.


- 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor


Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesi Fenerbahçe'de 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Ligde daha önce yedişer kez sarı kart gören Volkan Demirel, Alper Potuk ve Diego, yarınki maçta da aynı durumla karşılaştıkları takdirde Kayserispor maçında cezalı duruma düşecekler.


- Markovic, sakat


Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Lazar Markovic, yarınki karşılaşmada görev alamayacak.

Son olarak ligde Antalyaspor'a 4-2 kaybedilen maçta forma giyen Markovic, şu ana dek 5 karşılaşmada takımını yalnız bıraktı.

Hafta içindeki antrenmanda takımdan ayrı özel program dahilinde çalışan Gökhan Gönül ile Mehmet Topal'ın durumları ise Beşiktaş derbisinde olduğu gibi yarınki karşılaşmadan önce netlik kazanacak.


- Savunma toparladı


Sarı-lacivertli takımın savunması son haftalarda başarılı performans ortaya koydu.

Ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasında 6 gol yiyen Fenerbahçe, son iki haftada kalesini gole kapadı. Bursaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında rakiplerine gol izni vermeyen sarı-lacivertli takım, 19 golle Süper Lig'in en iyi savunma yapan ekibi durumunda bulunuyor.


- Pereira, takımı dinlendirdi


Spor Toto Süper Lig'in yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, yoğun tempo sırasında hafta içinde Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan kupa maçında oyuncularını dinlendirme fırsatı buldu.

Portekizli çalıştırıcı, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında cezası nedeniyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasında forma giymeyecek Alves dışındaki as oyuncularına görev vermedi.

Pereira, kadroyu da Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın durumuna göre belirleyecek. Forvette son maçlarda olduğu gibi Robin van Persie'ye görev vermesi beklenen Vitor Pereira, Volkan Demirel'in önünde Alves'in cezası nedeniyle savunmanın göbeğinde Kjaer'in yanında Ba'yı tercih edecek. Bir diğer cezalı Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ın görev alacağı Fenerbahçe'de savunmanın sağında Gökhan Gönül'ün oynamaması halinde Şener Özbayraklı görev alacak.

Savunmaya dönük orta saha kurgusu Mehmet Topal'ın durumuna göre netlik kazanacak. Mehmet Topal'ın oynamaması halinde Josef de Souza'nın yanında Ozan Tufan'ın şans bulması bekleniyor.

Portekizli teknik adamın orta sahada ise Beşiktaş kurgusunu değiştirmemesi bekleniyor. Siyah-beyazlı takımla oynanan maçta olduğu gibi Diego, Alper Potuk ve Volkan Şen'in şansları diğer futbolculara göre yüksek gözüküyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.