Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova maçından notlar

Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova maçından notlar
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus ekibi karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü- Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı- Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Diego il


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Portekizli teknik adam Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yla yaptıkları maçın ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Kalede, Avrupa'da Fabiano Ribeiro'yu tercih eden Pereria, bu uygulamasına Rus ekibi karşısında da devam ederek Volkan Demirel'i yedek bıraktı. Kasımpaşa maçında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal ve Josef de Souza formayı alırken, Michal Kadlec yedekler arasında bekledi. Kasımpaşa karşısında takımının ilk golünü atan Diego Ribas da cezası nedeniyle oynayamadı. Pereira sol bekte de değişikliğe giderek Hasan Ali Kaldırım'ı yanında oturtup, Caner Erkin'e ilk 11'de şans verdi.

Fenerbahçe'nin zorlu maçta kalesini Fabiano korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin'den oluştu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, De Souza ve Ozan Tufan görev alırken, kanatlarda Volkan Şen ve Luis Nani oynadı. Sarı-lacivertlilerde ileri uçta ise Robin van Persie görev aldı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Alper Potuk, Uygar Mert Zeybek ve Fernandao görev bekledi.


- Fenerbahçe'de 4 eksik


Fenerbahçe, 4 futbolcusundan yoksun olarak Lokomotiv Moskova karşısına çıktı.

Sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nde en son oynadığı Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego, Lokomotiv Moskova karşısında oynayamadı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic de kadroda yer almadı.


- İç sahada 100. maç


Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı.

1959 yılında mücadele etmeye başladığı Avrupa kupalarında bugüne dek seyircisi önünde 99 maça çıkan sarı-lacivertliler, Rus ekibi karşısında "dalya" dedi.

Sarı-lacivertliler, evinde bu maça kadar çıktığı 99 maçta 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı.


- Taraftarlar İstiklal Marşı'nı okudu


Fenerbahçeli taraftarlar, maç başlamadan önce İstiklal Marşı'nı okudu.

Başlama vuruşundan kısa bir süre önce Okul Açık Tribünü'ndeki sarı-lacivertli taraftarlar, İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Diğer tribünler de İstiklal Marşı'na eşlik ederken, futbolcular sahadaki pozisyonlarını aldı.

Öte yandan tribünlerin tamamına yakını dolarken, taraftarlar sarı-lacivertli takıma tezahüratlarla destek verdi.

Rus takımının 50 kişiye yakın taraftarı ise maçı kendilerine ayrılan konuk takım tribününden takip etti. İki takım taraftarları arasındaki bölüme polis ve özel güvenlik güçleri iki sıra halinde oturdu.


- Lokomotiv Moskova 68 gün sonra resmi maça çıktı


Fenerbahçe'nin rakibi Lokomotiv Moskova, 68 gün sonra resmi bir maça çıktı.

Rusya'daki hava şartları nedeniyle sert geçen kış aylarında lig oynanmazken, Lokomotiv Moskova son resmi maçını UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'ya karşı 10 Aralık 2015'te yapmıştı.

Rus ekibinde teknik direktör Igor Cherevchenko, son oynadıkları resmi maça göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Cherevchenko, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes'i ilk 11'de sahaya sürdü.

En önemli gol ayağı Oumar Niasse'yi Everton'a satan Lokomotiv Moskova'da, cezalı Hırvat savunmacı Vedran Corluka forma giyemedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.