Fenerbahçe tarih yazdı

Fenerbahçe tarih yazdı
- THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin ilk maçında İspanya ekibi Laboral Kutxa'yı 88-77 yenerek finale çıkan sarı-lacivertliler, Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi- Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupası için finalde 15 Mayıs Pazar günü CSK


BERLİN (AA) - THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin ilk maçında İspanya ekibi Laboral Kutxa'yı normal süresi 72-72 biten maçın uzatma bölümünde 88-77 yenerek finale çıkan Fenerbahçe, Türk basketbol tarihinde bir ilke imza attı.

Mercedes-Benz Arena'da oynanan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sarı-lacivertliler ilk yarıyı 41-40 önde tamamlarken, maçın sonu büyük bir heyecan içinde geçti ve karşılaşma 72-72 berabere bitti. Uzatmalarda Fenerbahçe rakibine adeta potayı göstermedi. Etkili bir savunma yapan sarı-lacivertliler sahadan 88-77 galip ayrılmayı bildi.

Böylelikle Fenerbahçe, bu kupada finale çıkan ilk Türk takımı oldu. Daha önce Anadolu Efes (Efes Pilsen) 2000 yılında Suprolig'de ve 2001 yılında da Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final etabına kalmış ancak final oynama şansını kullanamamıştı. Geçen sezon Madrid'de ilk kez yer aldığı Dörtlü Final'de maç kazanamayan sarı-lacivertliler, Laboral Kutxa galibiyetiyle Berlin'de tarih yazdı ve büyük bir başarı elde etti.


- Final 15 Mayıs Pazar günü


Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasına sahip olmak için 15 Mayıs Pazar günü CSKA Moskova'yla karşılaşacak.

Mercedes-Benz Arena'daki final mücadelesi TSİ 21.00'de başlayacak.

Üçüncülük maçında ise Laboral Kutxa ile Lokomotiv Kuban TSİ 18.00'de karşı karşıya gelecek.


- Obradovic 10. finalinde


Fenerbahçe Başantrenörü Zelkjo Obradovic, kariyerinde 10. kez Avrupa Ligi'nde finale yükseldi.

Avrupa Ligi'nde 15. kez Dörtlü Final oynayan Obradovic, bir kez daha final heyecanı yaşayacak. En son finalini 2011 yılında Panathinaikos'un başında yaşayan Sırp başantrenör, Fenerbahçe'yle kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Obradovic, daha önce 9 kez yer aldığı finalde 8 defa kazanma başarısı göterdi. Avrupa Ligi'nin en fazla şampiyon olan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Obradovic, 9. kupa sevincini Fenerbahçe'yle yaşamak için ter dökecek.

Sırp başantrenör, kaybettiği tek finali Panathinaikos'un başında 2001 yılında Maccabi Tel Aviv'e karşı yaşamıştı.

Obradovic, daha önce CSKA Moskova'ya karşı 2 kez final oynadı ve kazandı. Rus ekibiyle Panathinaikos'un başında 2007 ve 2009'da finalde karşılaşan Sırp başantrenör, rakibini yenmeyi başardı. Obradovic'in 2009 yılında yaşadığı kupa sevinci yine Berlin'de Mercedes-Benz Arena'da CSKA Moskova karşısında olmuştu.


- Aziz Yıldırım yerinde duramadı


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, maçı büyük bir heyecanla takip etti.

Maçı saha içi koltuklarında en önde izleyen Yıldırım, adeta yerinde duramadı. Vesely'nin smaçlarında büyük bir sevinçle oturduğu yerden ayağa kalkan Yıldırım, sık sık tribünlere doğru dönerek taraftarlara desteklerini artırmaları yönünde işaret yaptı.

Maçın son bölümlerini ayakta izleyen Yıldırım, galibiyetten sonra da büyük bir mutluluk yaşadı.

Öte yandan Yıldırım, Vesely'nin bir pozisyondaki smaç basketinden sonra faul bekledi. Faul kararı çıkmaması üzerine Yıldırım, ayağa kalkarak hakemlere bağırdı.


- Bütün oyuncular katkı verdi


Laboral Kutxa maçında Fenerbahçe'de forma giyen bütün oyuncular takıma önemli katkı verdi.

Sarı-lacivertlilerde 4 isim çift hanelere ulaştı. Takımın en skoreri 18 sayı kaydeden Bogdan Bogdanovic olurken, Datome 15, Vesely ile Udoh ise on dörder sayı kaydetti.

Maçın en skorer ismi ise İspanya ekibinin Yunan oyuncusu Ioannis Bourousis oldu. Yunan oyuncu karşılaşmayı 22 sayıyla tamamladı.


- Taraftarlar büyük coşku yaşadı


Fenerbahçe'yi Berlin'de yalnız bırakmayan yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar, galibiyeti coşkuyla kutladı.

Maç sırasında hiç susmayan Fenerbahçeliler, özellikle son bölümde takıma büyük güç verdi. Sarı-lacivertli oyuncular da galibiyet sevincini maçtan sonra taraftarlarla paylaştı.

Öte yandan, İspanyol ekibin taraftarları da takımlarına verdikleri destekle tribünde renkli görüntüler oluşturdu.


- Vesely sinirden televizyonu düşürdü


Fenerbahçe'nin Çek basketbolcusu Jan Vesely, maçın son bölümünde sinirlenerek reklam panosuna tekme attı.

Bir pozisyonda rakibin sayı bulması sonrası Vesely, sinirlerine hakim olamadı. Masa hakemlerinin önündeki reklam panosuna tekme atan Vesely, orada bulunan televizyonun yere düşmesine neden oldu. Vesely daha sonra masa görevlisinin yanına giderek özür diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.