Fenerbahçe Transferi 10 Futbolcuyla Bitirdi

Fenerbahçe Transferi 10 Futbolcuyla Bitirdi
Sarı-lacivertliler, 2017-2018 sezonu birinci transfer dönemini 2'si kiralık, 10 futbolcuyu kadrosuna katarak tamamladı- Transfere bonservis bedeli olarak 18 milyon avronun üzerinde para harcayan Fenerbahçe'nin en pahalı takviyesi Brezilyalı futbolcu.

Fenerbahçe, 2017-2018 sezonu birinci transfer döneminde kadrosuna 10 futbolcu kattı.

Sarı-lacivertliler bu transfer döneminde UEFA'yla yaptığı Finansal Fair Play (FFP) anlaşması gereği adımlarını oldukça dikkatli atmak zorunda kaldı.

Sezona teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde başlayan Fenerbahçe, kadrosunu 10 futbolcuyla güçlendirirken, geçen sezondan 12 oyuncuyla ise yollarını ayırdı. Sarı-lacivertlilerin geçen sezon Gaziantepspor'a kiraladığı kaleci Erten Ersu da takıma döndü.

 

- Transfere 18 milyon avronun üzeri harcama

 

Fenerbahçe, transferler için kasasından sadece bonservis bedeli olarak 18 milyon avronun üzerinde para harcadı.

Sarı-lacivertlilerin kadrosuna kattığı 10 isimden en pahalı futbolcu Brezilyalı Giuliano Victor De Paula oldu.

Fenerbahçe, Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen hücumcu orta saha oyuncusunun bonservisi için Rusya'nın Zenit kulübüne 7 milyon avro bonservis bedeli ödedi.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'la sözleşmesi sona eren Mehmet Ekici ile İspanya temsilcisi Malaga'dan kaleci Carlos Kameni ve İtalya ekibi Cagliari'den aldığı Mauricio Isla için bonservis bedeli ödemedi.

Fenerbahçe, Fransa ekibi Olympique Lyon'dan Mathieu Valbuena için 1,5 milyon avro, Monaco'dan Nabil Dirar'ın bonservisine ise Fransız basınına yansıyan bilgilere göre 4,5 milyon avroyu kasasından çıkardı.

Sarı-lacivertliler, İspanya'nın Villarreal takımından kadrosuna kattığı Roberto Soldado'nun bonservisi için 5 milyon avro, Zenit'ten kiralanan Neto için de yaklaşık 500 bin avro ücret ödedi. Transferin son günü kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'dan kadroya katılan Hollandalı santrfor Vincent Janssen için de İngiliz temsilcisine para verildi.

Fenerbahçe, Makedonya'nın Rabotnicki takımından da 17 yaşındaki Eljif Elmas'ı alarak geleceği için önemli bir yatırım yaptı.

Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı isimler şöyle:

Futbolcu Geldiği takım
Giuliano Zenit
Neto Zenit (Kiralık)
Mehmet Ekici Trabzonspor
Kameni Malaga
Valbuena Olympique Lyon
Dirar Monaco
Soldado Villarreal
Isla Cagliari
Eljif Elmas Rabotnicki
Janssen Tottenham (Kiralık)

 

- Eljif Elmas için FIFA kararı bekleniyor

 

Fenerbahçe, Makedon genç oyuncusu Eljif Elmas için FIFA'nın kararını bekliyor.

Elmas'ın 18 yaşından küçük olmasından dolayı FIFA kuralları gereği genç oyuncu başka bir ülkenin A takımında forma giyemiyor. Sarı-lacivertli kulüp, 27 Eylül'de 18 yaşına girecek Makedon futbolcuyla profesyonel sözleşme imzalamak için FIFA'nın vereceği kararı beklemek zorunda.

FIFA'dan olumsuz bir haber çıkması durumunda Elmas, A takımda forma giyebilmek için Ocak 2018'deki transfer döneminin açılmasını beklemek zorunda kalacak.

 

- 12 futbolcu gitti

 

Fenerbahçe'de geçen sezon forma giyen 12 futbolcu, başka takımlara transfer oldu.

Bu oyuncuların satışından sarı-lacivertli kulüp, kasasına yaklaşık 20 milyon avro para koydu.

Simon Kjaer'i 12,5 milyon avroya Sevilla'ya göndererek ciddi bir gelir elde eden ve bu parayla Soldado ile Giuliano'yu alan sarı-lacivertliler, Emmanuel Emenike'nin Olympiakos'a transferinden ise Yunan basınına yansıyan haberlere göre 2,5 milyon avro kazandı.

Salih Uçan'ı İsviçre'de Sion'a kiralayan Fenerbahçe, geçen sezon kadrosuna kattığı ve çeşitli sorunlar yaşadığı Hollandalı sağ bek Gregory van der Wiel'i ise 1 milyon avro bonservis ücretiyle Cagliari'ya sattı. Fenerbahçe, Miroslav Stoch'un da Çekya ekibi Slavia Prag'a satışından 1 milyon avro gelir elde etti.

Fenerbahçe, kalecisi Ertuğrul Taşkıran ve genç oyuncusu Melih Okutan'ın Boluspor'a satışından ise kasasına 1 milyon avro koydu.

Volkan Şen de sözleşme fesih bedelli olarak sarı-lacivertli kulübe 1 milyon avro ödedi.

Fenerbahçe, Göztepe'den Hakan Çinemre için 1 milyon 500 bin lira (365 bin avro) bonservis ücreti aldı.

Bazı genç oyuncularının kiralanmasından da para kazanan Fenerbahçe, geride kalan transfer döneminde oyuncu satışından yaklaşık 20 milyon avro gelir elde etti.

Takımda geçen sezon kiralık forma giyen Jeremain Lens için girişimde bulunan ancak sonuç alamayan sarı-lacivertliler, kiralık sözleşmeleri biten Fabiano Ribeiro, Moussa Sow ve Oleksandr Karavaiev ile yeniden anlaşmadı.

Öte yandan sarı-lacivertliler, genç oyunculardan Ramazan Civelek ve Yasir Subaşı'yı Sakaryaspor'a, Erdi Can Şehit'i Gençlerbirliği'ne kiralarken, Savaş Polat ile Kadir Kaan Özdemir'i Atiker Konyaspor'a, Melih Okutan'ı ise Boluspor'a sattı.

Fenerbahçe'nin geçen sezon Süper Lig'de kadrosunda süre alan ve bu yıl yollarını ayırdığı 12 futbolcu şöyle:

Futbolcu Gittiği Takım
Salih Uçan Sion (Kiralık)
Van der Wiel Cagliari
Stoch Slavia Prag
Kjaer Sevilla
Hakan Çinemre Göztepe
Ertuğrul Taşkıran Boluspor
Emenike Olympiakos
Volkan Şen Trabzonspor
Lens Sunderland - Beşiktaş
Karavaiev Shakhtar Donetsk - Zorya
Sow El Ehli
Fabiano Porto

 

- Yabancı sayısı 15 oldu

 

Fenerbahçe'de bu sezon yabancı futbolcu sayısı 15'e yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kurallarına göre sarı-lacivertliler, kadroya en fazla 14 yabancı isim bildirebiliyor.

Sarı-lacivertli takımın 15 yabancı futbolcusundan birini mecburen TFF'ye bildiremeyecek ve kadro dışı kalan ismi ocak ayına kadar kullanamayacak.

Fenerbahçe şu anda kadrosunda Türkiye hariç 11 ülkeden futbolcu yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde üç Brezilyalı, ikişer Faslı ve Hollandalı, birer Kamerunlu, Slovak, Şilili, Rus, Portekizli, Fransız, İspanyol ve Makedon oyuncu bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kadrosundaki yabancı futbolcular şöyle:

Carlos Kameni (Kamerun), Martin Skrtel (Slovakya), Mauricio Isla (Şili), Roman Neustaedter (Rusya), Luis Neto (Portekiz), Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe (Fas), Mathieu Valbuena (Fransa), Josef de Souza, Giuliano Victor De Paulo, Jose Fernandao (Brezilya), Roberto Soldado (İspanya), Robin van Persie, Vincent Janssen (Hollanda), Eljif Elmas (Makedonya).

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.