Fenerbahçe'den kritik puan kaybı

Fenerbahçe'den kritik puan kaybı
- Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında önemli kayıp yaşadı- Fenerbahçe, ligde sahasında 21 maç sonra gol atamadı- Son haftaların başarılı takımı Osmanlıspor, Fenerbahçe karşısında yenilmezlik

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, seyircisi önünde çıktığı maçta şampiyonluk mücadelesinde önemli kayıp yaşadı.

Ülker Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısında istediği futbolu sahaya yansıtamayan Fenerbahçe, girdiği pozisyonları da değerlendiremedi. Sarı-lacivertliler rakibine önemli bir fırsat vermeyince ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Josef de Souza'nın yerine Diego Ribas'la başlayan Fenerbahçe, rakip kalede baskıyı artırdı. Ozan Tufan ve Alper Potuk'un yerine oyuna Jose Fernandao ile Luis Nani'yi alan teknik direktör Vitor Pereira, bu değişikliklerle hücum gücünü artırsa da Fenerbahçe aradığı golü bulamadı ve 90 dakika golsüz bitti.

Sahasında şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan yitiren Fenerbahçe, puanını 60'a yükseltti. 27. hafta maçını yarın yapacak lider Beşiktaş'ın 63 puanı bulunuyor.


- Son 5 lig maçında gol yemedi


Fenerbahçe kazanamasa da kalesini yine gole kapattı.

Son 5 maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe, en son 12 Şubat'ta Kasımpaşa'yı 3-1 yendiği maçta gol yemişti. Sarı-lacivertliler daha sonra oynadığı Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarında gol yemedi.


- Kadıköy'de seri devam etti


Fenerbahçe, ligde Kadıköy'de yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Sahasında bu sezon 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda ise son 21 lig karşılaşmasında yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, seyircisi önünde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti.


- Sahasında 21 maç sonra gol atamadı


Fenerbahçe, ligde sahasında 21 maç sonra gol atamadı.

En son geçen sezon 7 Şubat 2015'te Kadıköy'de Trabzonspor'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, bu maçta sonra oynadığı 21 karşılaşmada da rakiplerine gol atma başarısı göstermişti.

Fenerbahçe'nin sahasındaki 8 maçlık galibiyet serisi de Osmanlıspor karşısında sona erdi. Sarı-lacivertliler ligin 8. haftasında Galatasaray'la 1-1 berabere kaldıktan sonra sahasındaki 8 maçı da kazanmıştı.


- Taraftardan tepki


Sarı-lacivertli taraftarlar kaybedilen 2 puana tepki gösterdi.

Maçın bitiş düdüğüyle hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını ıslıklayarak protesto etti.

Fenerbahçeli taraftarlar maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Osmanlısporlu futbolculara da tepki gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, konuk ekibin seyircisiyle de kısa bir süre atışma yaşadı.

Öte yandan sarı-lacivertli futbolcular maçtan sonra büyük üzüntü yaşadı. Özellikle kaptan Volkan Demirel maçın bitiş düdüğünden uzun süre sonra sahadan ayrıldı.


- Osmanlıspor'un çıkışı devam ediyor


Son haftaların başarılı takımı Osmanlıspor, Fenerbahçe karşısında yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Söz konusu 9 haftada 6 galibiyet, 3 beraberlik alan başkent ekibi puanını 40 yaparak 5. sıraya yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.