Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan:

Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan:
"Lokomotiv Moskova karşısında en iyi mücadelemizi, hırsımızı, agresifliğimizi göstererek sahadan galip ayrılmayı hedefliyoruz"- "Bu sene gerekeni gösteremedim ama bundan sonraki maçlarda en iyi performansımı ortaya koymak istiyorum"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yarın Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla oynayacakları ilk maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Ülker Stadı'nda teknik direktör Vitor Pereira ile basın toplantısına katılan Ozan, açıklamalarda bulundu.

Çok zor bir maç oynayacaklarını aktaran genç futbolcu, "Lokomotiv Moksova karşısında, en iyi mücadelemizi, hırsımızı, agresifliğimizi göstererek sahadan galip ayrılmayı hedefliyoruz. Onlar da avantaj için geldiler. Onların avantajlarını dezavantaja dönüştürmek istiyoruz. En iyi şekilde mücadele edip hırsımızı, çabamızı gösterip, taraftarlarımıza da güzel bir maç izletip sahadan galip ayrılmak istiyoruz" dedi.


- Pereira, Ozan'ın açıklamalarına yorum yaptı


Ozan'ın kendisine sorular sorulardan sonra yaptığı açıklamalara yanında oturan teknik direktör Pereira, yorumda bulundu.

Orta sahada hem hücuma dönük hem de savunma olmak üzere farklı pozisyonlarda şans bulduğu hatırlatılan Ozan, şu cevabı verdi:

"Birçok mevkide oynayabiliyorum. Bundan hiçbir zaman gocunmadım ama her zamanki mevkimden ister istemez ayrılınca aksaklıklar oluyor. Her zaman oynadığınız mevkide yaptığınızı diğer mevkide yapamayabiliyorsunuz. Gönül daha iyi şeyler olsun istiyor. Bu sene gerekeni gösteremedim ama bundan sonraki maçlarda hangi mevkide olursa olsun en iyi performansımı ortaya koymak istiyorum. Fenerbahçe'de geniş ve kaliteli bir kadro var. Şans geldiğinde üst seviyede oynamam lazım. Bazı aksilikler olunca yedeğe alınıyorum. İyi olunca hak ettiğim yerde oynuyorum. Kariyerim için hep oynamam gerekiyor."

Ozan, açıklamasından sonra Pereira'nın yoruma başlaması üzerine gülerek "Sinirlendi herhalde" demesi basın salonunda gülüşmelere neden oldu.

Ozan'ın başını okşayan Pereira ise, "Güzel konuştun. 30 yaşında olan gazetecilere soruyorum, siz 21 yaşınızla aynı mısınız? Ozan 21 yaşında genç bir oyuncu. Hala kendisini geliştirecek konular var. Burası da onun için son derece uygun bir kulüp. Kendini çok geliştirebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, Diego Ribas'ın yerinde oynaması beklenen Ozan'a bununla ilgili soru sorması üzerine milli futbolcu, "Hocam cevaplasın" diyerek sözü Pereira'ya bıraktı. Portekizli teknik adam ise, "Ozan'dan beklentim bildiği işi yapsın. Ondan daha fazla şey beklemiyorum. Diego'dan da bildiğini yapmasını istiyorum. Herkesin kendi kalitesi, özellikleri vardır. Burada önemli olan takımın işleyişidir. Ozan tabii yarın oynarsa..." yorumunu yaptı.


- "Pereira'nın en önemli özelliği motivasyonu"


Ozan Tufan, teknik direktör Pereira'nın takımı maçlardan önce çok iyi motive ettiğini belirtti.

"Pereira'nın sana kattığı şey nedir?" sorusunu anlamayan Ozan'ın "Hoca oynamazsa dedi ya, kafam karıştı" demesi salonda bir kez daha gülüşmelere neden oldu.

Milli futbolcu, Pereira'nın motivasyon özelliğini ön plana çıkartarak soruyu şu sözlerle cevapladı:

"Hocamız, agresifliğimizi bir tık daha fazla artırıyor. En büyük özelliği de bence motivasyonu. Kasımpaşa maçına çıkmadan bize bir görsel izletti. Bir kötü bir de iyi görüntülerimizi gösterdi. Takımı ateşledi. Tüylerim diken diken oldu. O yönü inanılmaz bir özellik. İnşallah daha çok şeyler katar bana."

Ozan, Lokomotiv Moskova'nın 2 aydır resmi maç yapmamasının da rakip için dezavantaj olabileceğini aktardı.

Milli futbolcuya sorulan "Sen kadro geniş diyorsun, hoca dar. Kadro geniş mi, dar mı?" sorusuna ise Ozan'dan önce Pereira cevap verdi. Portekizli teknik adam, oyuncu kalitesiyle sayısının farklı olduğunu vurgulayarak, "Kalite başka, sayı başka bir şey. Kaliteyle sayıyı ayırmak gerekir. Önemli olan oyuncuların kalitesidir. İkisi alakasız şeyler" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.