Fenerbahçeli kadın basketbolcuların gözü kupada

Fenerbahçeli kadın basketbolcuların gözü kupada
- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak Fenerbahçe, taraftarı önünde şampiyonluğu hedefliyor- Kaptan Birsel: "Bu kupa bizim için çok önemli, taraftarımız gelsin bizi desteklesin. Biz de onlar için sahada savaşalım"- Tuğçe: "Se

İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe, 15-17 Nisan tarihlerinde ev sahipliği yapacağı FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde, taraftarı önünde şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyor.

Ülker Sports Arena'da düzenlenecek organizasyonda mücadele edecek sarı-lacivertli takımın kaptanları Birsel Vardarlı Demirmen ve Tuğçe Canıtez ile ABD asıllı Macar oyuncu Alexandria Quigley, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Dörtlü Final'in ilk maçında 15 Nisan Cuma günü Rusya'nın Nadezhda takımıyla karşılaşacak sarı-lacivertlilerde kaptan Birsel, heyecanla turnuvayı beklediklerini aktararak, "Taraftarımızın önünde oynamaktan büyük mutluluk duyacağız. Büyük salonda oynamak alışık olmadığımız bir durum ama taraftarımız bir tane bile boş sandalye bırakmayacaktır. Taraftarımızın önünde oynamak motivasyon açısından ağır basar ama gün yaklaştıkça stres artacaktır. Umarım bu bizi olumlu şekilde etkiler." dedi.

Üst üste 5. kez Dörtlü Final oynayacaklarını hatırlatan Birsel, "Kesinlikle en değerlisi, en kıymetlisi bu olacaktır. Takımdaki herkes burada oynamak istiyordu. Ev sahipliğini öğrenince çok mutlu olduk. Rusya da istiyordu. Buraya gelmeyecekleri yönünde muhabbetler de oldu. Sonunda başkanımız ve yönetim kurulumuz sayesinde Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

Son 6 yılda Avrupa Ligi'nde kendi sahalarında sadece 2 maç kaybeden sarı-lacivertlilerin kaptanı Birsel, "Bu, çok iyi bir istatistik. Kupayı kazanarak istatistiğe ekleyeceğiz. Bu kupa bizim için çok önemli, taraftarımız gelsin bizi desteklesin. Biz de onlar için sahada savaşalım." ifadelerini kullandı.

Dörtlü Final'de yer alacak Nadezhda, UMMC Ekaterinburg (Rusya) ve ZVVZ USK Prag'ın (Çek Cumhuriyeti) çok iyi takımlar olduğunu vurgulayan Birsel, "Bu 3 takım da diğer gruptan geldi. Bu sezon onlarla oynamadık. Senelerdir aynı oyuncu grubuyla oynayan takımlar. Daha iyi savunma yapan, daha fazla isteyen takım kupayı kazanır." değerlendirmesinde bulundu.


- Tuğçe: "Kupayı kaldıracağız"

Sarı-lacivertli takımın ikinci kaptanı Tuğçe Canıtez, kupayı taraftarlarının önünde kaldırmayı istediklerini dile getirdi.

Çok iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Tuğçe, "Dörtlü Final'in kendi evimizde olması çok iyi bir avantaj oldu. Seyircimizin önünde oynayacağımızdan dolayı çok heyecanlıyız. Kupayı burada kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Baskı hissetmediklerini ancak heyecanlı olduklarını aktaran milli basketbolcu, "Burada oynamak çok güzel bir his olacak. Kupayı almak için motive oluyoruz. Özellikle başkanımıza, bizi ev sahibi yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bu kupayı tarihimize yazacağız. Taraftarın desteğine çok ihtiyacımız var. Herkesi maça bekliyoruz." şeklinde konuştu.


- Quigley: "Taraftarımız 6. oyuncumuz olacaktır"

Sarı-lacivertlilerin en skorer oyuncusu Alexandria Quigley, Dörtlü Final'de Fenerbahçeli taraftarların kendilerine 6. oyuncu olarak destek vereceğini belirterek, "Dörtlü Final'in burada olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren çok heyecanlıyız. Avrupa'nın en iyi ve en ateşli taraftar gruplarından birine sahibiz. Çok iyi bir taraftar şovu olacaktır. Çok heyecanlıyız. Dörtlü Final'de ateşli taraftarlarımız 6. oyuncumuz olacaktır." diye konuştu.

Son 4'e kalan takımların kaliteli olduğuna dikkati çeken ABD asıllı Macar oyuncu, "Buradaki dört takımın da çok iyi olduğunu söyleyebilirim. En tecrübeli takımlardan biriyiz. Savunmada takım olarak oynuyoruz. En büyük avantajımız bu. Hücumda da çok fazla sorumluluk alan oyuncularımız var. Herkes bir adım daha fazla atmaya hazır. Takım olarak oynamamız, taraftar desteğinin dışındaki en büyük avantajımız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.