Fenni Fırın için yeniden ihaleye çıkıldı

Fenni Fırın için yeniden ihaleye çıkıldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yıllar önce faaliyet gösteren ‘fenni Fırın’ın vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek temin etmek için yeniden faaliyete geçeceğini belirtmiş ve ihaleye çıkılmıştı. İhale, 15 Haziran tarihinde yenilenecek.

Fenni Fırın için

yeniden ihaleye çıkıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yıllar önce faaliyet gösteren ‘fenni Fırın’ın vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek temin etmek için yeniden faaliyete geçeceğini belirtmiş ve ihaleye çıkılmıştı. İhale, 15 Haziran tarihinde yenilenecek

fenni-firin1.png

Ekmekte, suda ve ulaşımda en ucuz şehir olmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, bu amaç doğrultusunda yıllar önce faaliyet gösteren ve şimdilerde esamesi okunmayan Fenni Fırın için harekete geçtiklerini geçtiğimiz Mart ayında düzenlediği basın toplantısında duyurmuştu. Sonrasındaki süreçte Fenni Fırın’ın yapım işi için ihaleye çıkılmış ancak, yeterli ilgi ve gerekli şartları sağlayan firma bulunamadığı için ihale iptal edilmişti. Konya Büyükşehir Belediyesi, Fenni Fırın Bina İnşaatı için yeniden ihaleye çıktı. 15 Haziran tarihinde ihale gerçekleştirilecek.

fenni-firin2.png

İHALE 15 HAZİRAN’DA

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkılan ihaleye göre Ekmek Fabrikası (Fenni Fırın) Yapımı için ihale 15 Haziran Çarşamba günü 10.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda yapılacak. Karatay’da inşa edilecek Fenni Fırın için belirlenen inşa süreci ise 270 takvim günü. İhale şartnamesine göre ihaleyi kazanan firma yapım işine sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak başlayacak. Yer tesliminin ardından ise 270 takvim günü içerisinde yüklenici firmadan işi bitirip teslim etmesi talep edilecek.

fenni-firin.jpg

BAŞKAN ALTAY, ‘KALİTELİ VE UCUZ EKMEK

ÜRETİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’ DEMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mart ayında yaptığı basın toplantısında Fenni Fırın’ın yapılacağını müjdeleyerek, “İnşallah Konyalıların hem kaliteli hem de daha ucuz ekmek alabilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu yıl sonuna varmadan ‘Fenni Fırın’ ismiyle en kısa sürede vatandaşımızla buluşturmayı arzu ediyoruz. Yani üç temel meselede; ekmekte, suda ve ulaşımda en ucuz şehir olarak sürece devam etmiş olacağız. Zor dönemde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Pandemi döneminde de aynı şeyi ifade etmiştik. Zorda olan kim varsa Konya Büyükşehir olarak her zaman yanındayız. Vatandaşlarımızın bize olan güvenine teşekkür ediyoruz. Biz de bu güvene layık olabilmek için ilçe belediyelerimizle birlikte çalışıyoruz. Sadece ucuza hizmet üretmiyoruz. Bir taraftan da Türkiye'ye örnek hizmetler üretiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

(Havva Gül Yavuz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.