Ferdinand'ın şansı bu inek kadar olmadı

Ferdinand'ın şansı bu inek kadar olmadı
Trabzon'da telef olduğu tahmin edilen inek sahile vurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nin bulunduğu kıyıya vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılında 4 gün denizde yüzerek kesilmekten kurtulan Ferdinand isimli danayı akıllara getirdi

Trabzon'da telef olduğu tahmin edilen inek sahile vurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nin bulunduğu kıyıya vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılında 4 gün denizde yüzerek kesilmekten kurtulan Ferdinand isimli danayı akıllara getirdi.

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nde yürüyüş yapan vatandaşlar kıyıya vurmuş bir inek ölüsü ile karşı karşıya kaldı. Telef olmuş ineği gören vatandaşlar durumu yetkililere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan incelemenin sonrasında ölü ineğin alınması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile iletişime geçildi.

iha-20240403aw175768-7-t.jpg

İnek ölüsünü sahilde görerek durumu yetkililere haber veren Atilla İmamoğlu, "Burada yürüyüş yapıyorduk. Sahil kenarında bir tane ölü bir hayvana gördük. İnek olduğunu düşünüyoruz. Çevre sağlığı olarak risk oluşturacağını düşündük. Belediyeyi aradık. Sahil Güvenlik ekipleri ve ilgili birimlere haber verdik. Belki de etrafta daha da olabilir. Sahil Güvenlik ekipleri geldi gerekli kontrolleri gerçekleştirecekler. Gördüğümüz tek bir tane inek ölüsü ama şarbon gibi bulaşıcı hastalıklar olabilir. O nedenle hassasiyet gösterip kurumlara bilgi vermeyi düşündük" dedi.

iha-20240403aw175768-2.jpg

FERDİNAND'I AKILLARA GETİRDİ

Trabzon'da sahile vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılı Ağustos ayında Kurban Bayramı'nın birinci günü Rize'nin İyidere ilçesinde kurban edilmemek için kaçarak denize atlayan ve bayramın son günü Trabzon'un Sürmene ilçesinde denizde yüzerken yakalanan dana Ferdinand'ı akıllara getirdi.

iha-20240403aw175768-1-t.jpg

Ferdinand, Kurban Bayramında ipini kopararak kaçmış, denize girmiş, Rize'den Trabzon'a kadar 3 gün kilometrelerce yüzmüştü. Rize'nin İyidere ilçesinde son anda kaçan ve denize giren boğa Trabzon'da karaya çıkarılmıştı. Sonrasında şarkıcı Haluk Levent olaya dahil olmuş ve kurucusu olduğu AHBAP Platformu Ferdinand'ı satın alarak, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na götürülmüştü.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.