Fethin sembolü 'Ayasofya'ya fevc fevc akın ettiler

Fethin sembolü 'Ayasofya'ya fevc fevc akın ettiler
Fethin sembolü" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının üzerinden üç yıl geçti. Camiyi 3 yılda 321 milyon kişi ziyaret etti.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı "fethin sembolü" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının üzerinden üç yıl geçti.

"FATİH SULTAN MEHMET'İN EMANETİ AYASOFYA'DA ARTIK TEKBİR SESLERİ YÜKSELİYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının üçüncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının 3. yıl dönümü. Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya'da artık tekbir sesleri yükseliyor. Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamdolsun." ifadesini kullandı.

Paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabını etiketleyen Yılmaz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin görseline de yer verdi.

aa-20230724-31750334-31750328-fethin-sembolunun-yeniden-ibadete-acilmasinin-uzerinden-3-yil-gecti.jpg

BAKAN ERSOY'DAN AYASOFYA'NIN YENİDEN İBADETE AÇILMASININ 3. YIL DÖNÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ilişkin, "Medeniyet değerlerimiz gereği bu eşsiz mabede sadece Fatih Sultan Mehmet Han emaneti bir cami olarak değil, insanlığın ortak mirası olarak sahip çıktığımıza da geçen 3 yılda bütün dünya bir kez daha şahit olmuştur." ifadesini kullandı.

Fethin nişanesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın kutlu emaneti Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne FPV dronla büyüleyici yolculuk

Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasının ardından geçen 3 yılda 21 milyon ziyaretçinin ağırlandığını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde tarihinin en kapsamlı çalışmalarından biri olarak devam eden restorasyon projesi hakkında bilgi vereceğini aktaran Bakan Ersoy, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Türk ve dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinde yeni bir çağın muştusu olarak simgeleşen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin cami kimliğinin devamlılığını şart koşarak miras ve emanet bıraktığını vurguladı.

aa-20230724-31750334-31750327-fethin-sembolunun-yeniden-ibadete-acilmasinin-uzerinden-3-yil-gecti.jpg

Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın iradesi, aziz milletimizin kararlılığı ve büyük desteği ile 86 yıl sonra, 24 Temmuz 2020 tarihinde varis yeniden mirasına kavuşmuş, emanete layıkıyla sahip çıkılmış, büyük bir vebalin ağırlığı aziz milletimizin omuzlarından kaldırılmıştır. Medeniyet değerlerimiz gereği bu eşsiz mabede sadece Fatih Sultan Mehmet Han emaneti bir cami olarak değil, insanlığın ortak mirası olarak sahip çıktığımıza da geçen 3 yılda bütün dünya bir kez daha şahit olmuştur. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, beş vakit minaresinde ezanlar ve kubbesinde yankılanan dualarla onu bugüne taşıyan cihan devleti gibi bütün insanlığı kucaklamaya devam etmektir. Ecdadımızın bu kutlu emanetini vasiyetine uygun olarak ve medeniyetimize yakışır şekilde tarihe, kültürlere ve inançlara gösterdiğimiz saygıyla yarınlara ulaştıracağız. İlelebet İslam’a ve Müslümanlara hizmet edecek; temelinde, taşında iz bırakmış her bir medeniyetin mirasçılarına da kapıları daima açık olacaktır."

aa-20230724-31750334-31750333-fethin-sembolunun-yeniden-ibadete-acilmasinin-uzerinden-3-yil-gecti.jpg

''O GÜN İSTANBUL SEMALARINDA EZAN BİR BAŞKA OKUNDU...''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'da "3 yıl önce bugün, 24Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın'ın tarihi imzasıyla büyük bir hasret sona erdi ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl aradan sonra ibadete açıldı. Fethin sembolü, bu kutlu mabedin minarelerinden yeniden ezan sesleri yükseldi. Şükürler olsun. Binlerce şükürler olsun..." paylaşımı yaptı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.