Fetö 'Rüyacı'larla Örgütün Dağılmasını Önlemeye Çalışmış

Fetö 'Rüyacı'larla Örgütün Dağılmasını Önlemeye Çalışmış
FETÖ'nün sözde Karşıyaka eyaletine ilişkin hazırlanan iddianamede ifadeleri yer alan "Yeğen" kod adlı gizli tanık, örgüt içinde "rüyacı" olarak adlandırılan kişi hakkında bilgiler verdi

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın, örgüt içinde "rüyacı" olarak anılan bir kişiyle ilgili, "Anlattığı rüyalarla Fetullah Gülen üzerinde erişilmez manevi bir güç ve kişilik algısı yaratıp tabanı daima diri tutarak, dağılma ve parçalanmasını önlemek maksatlı olduğunu düşünüyorum." ifadesi yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni bir numaralı sanık Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında olduğu 14 tutuklu sanık hakkında hazırladığı, 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 109 sayfalık iddianamede, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın, katıldığı bir toplantıda yaşananlara ilişkin anlatımları da bulunuyor.

"Örgüt içerisinde 'rüyacı' olarak ortaya çıktı"

Örgütün sözde Karşıyaka eyalet yapılanmasını ve örgüt yöneticilerini deşifre eden gizli tanık, Bayram Tural adlı şahsın, 17 Aralık 2013 sonrası örgüt içerisinde "rüyacı" olarak ortaya çıktığını belirtti.

Tural'ın, örgüt içerisinde mütevelli olarak bilinen gruplarla sıklıkla bir araya geldiğini ve rüyalarını anlattığını aktaran gizli tanık Yeğen, şu ifadeleri kullandı:

"Anlattığı rüyaların gerçek olup olmadığı hakkında bilgim yok. Bayram Tural, Aralık 2013'te Bergama ilçesindeki bir toplantıda, 'Fetullah Gülen'in 21 Aralık 2013'te yaptığı beddua kendi iradesinin dışında gerçekleşti, sağında solunda Hz. Ali ve Hz. Ömer vardı' diye konuştu. Yanındaki kişilerin de 'yeter hocam artık beddua et bu zalimlere' dediğini aktardı. Bu anlattıkları da toplantıdaki herkes tarafından bilinir. Bundan dolayı Bayram Tural örgüt içerisinde rüyacı olarak tanınır ve bilinir. Bayram Tural'ın buna benzer birçok rüya anlattığına ben ve o dönem sohbetlere katılanlar bilirler. Anlattığı bu rüyalarla Fetullah Gülen üzerinde erişilmez manevi bir güç ve kişilik algısı yaratıp tabanı daima diri tutarak, dağılma ve parçalanmasını önlemek maksatlı olduğunu düşünüyorum."

Gülen'in hediyesi seccadeyi koklayıp üzerine sürmüş

Gizli tanık Yeğen, örgütün "Bergama ilçe imamı" olarak anılan Nazmi Peker'in 2012 yılında bazı kişilerle ziyaret ettiği örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kendisine hediye ettiği seccadeyi de özenle sakladığını bildiğini kaydetti.

İddianamede, gizli tanık "Yeğen"in, "Nazmi Peker bir sohbet toplantısında 'hocaefendi hazretlerinin hediye ettiği seccade üzerinde namaz kılmaya kıyamıyorum, baktıkça ağlıyorum, koklayıp koklayıp üzerime sürüyorum, beni her türlü kötülüklerden koruyor' dedi." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.