Fetö Sanığı "Bylock" Çözümlerini İspanyolca Şiire Benzetti

Fetö Sanığı "Bylock" Çözümlerini İspanyolca Şiire Benzetti
Konya'da, "ByLock" kullandığı ve terör örgütüne üye olduğu iddia edilen Avcı: "ByLock çözümleri bana İspanyolca yazılmış bir şiir gibi geldi. Hiçbir şey anlayamadım" dedi

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 13'ü tutuklu, 7'si firar olmak üzere 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesince, Konya Adliye Sarayı'nda "FETÖ'nün baro yapılanması" davasına ilişkin duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıkların dinlenmesine devam edildi.

Tutuksuz sanıklardan Hasan Hüseyin Avcı savunmasında, terör örgütüne üye olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock"un telefonunda yüklü olmasına ilişkin iddialara cevap veren Avcı, "ByLock çözümleri bana İspanyolca yazılmış bir şiir gibi geldi. Hiçbir şey anlayamadım." dedi.

Tutuklu sanıklardan Arif Özer, terör örgütüne üye olmadığını savundu, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Özer, "ByLock kullandığımı ve içerikte nelerin olduğunu hatırlamıyorum. Kullanmışsam da iddia edilen içerikler zaten günlük konuşmalar şeklinde." dedi.

Sanık Özer'in "Millet etkin pişmanlıktan yararlanıp dışarı çıktı trilyonlar kazanıyor, biz de burada hangi bisküviyi yiyeceğimizi düşünüyoruz." demesi üzerine Mahkeme Başkanı Özer'e "Avukatlıkta trilyonlar dönüyor mu?" dedi.

Duruşma yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.