Fetö'nün Emniyet Yapılanması Sanıklarına Hapis Cezası

Fetö'nün Emniyet Yapılanması Sanıklarına Hapis Cezası
Antalya'da FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin davada yargılanan 68 sanıktan 17'sine, 3 yıl 5 ay ile 8 yıl 5 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, 68 eski emniyet müdürü, müdür yardımcısı ve polis memurunun yargılandığı davada, 17 sanığa 3 yıl 5 ay ile 8 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, sanıkların fazla olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanık ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Eren Leblebici, huzurdaki sanıklardan Selahattin Binkay'ı tanıdığını, bu kişiyle ilgili cumhuriyet savcılığında vermiş olduğu beyanların doğru olduğu söyledi. 2014 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesine tayini çıktığını ve oradan Özkan isimli bir kişinin kendisiyle ilgilendiğini anlatan Leblebici, Cizre'de 4 kişiyle beraber ev tuttuklarını ve bu evin cemaate ait bir ev olduğunu ifade etti.

Özkan isimli kişinin evin ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini ve sohbet hocalığı yaptığını belirten Leblebici, "Bulunduğumuz evden güvenlik ve terör nedeniyle bir süre sonra ayrılarak ilçe jandarmanın karşısında bir ev tuttuk. Köprünün diğer tarafında tuttuğumuz bu eve bu kez Selahattin Binkay gelip gitmeye başladı. Evin ihtiyaçlarıyla ilgileniyordu ve bize sohbet hocalığı yapıyordu. ByLock üzerinden Selahattin Binkay ile de görüşüyorduk. Ancak programı bana bir başka kişi kurmuştu." dedi.

Daha sonra örgütün gizli haberleşme programı olan "Eagle" isimli programa geçildiğini anlatan Leblebici, Selahattin Binkay'ın tavsiyesi üzerine bu program üzerinden dini içerikli paylaşımlar ve sohbetler yapmaya başladıklarını ileri sürdü.

- 24 sanığın dosyası ayrıldı

Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Ballı, Ünzüle Silis, Mecit Müdürhanoğlu, Mustafa Sarpkaya, Kadir Aktaş, Salih Kocaoğlu, Ramazan Özdemir, Osman Yavuz, Selçuk Özgöçer, Tunay Erdem, İbrahim Akkaş, Hasan Arslan, Abidin Yanık, Mehmet Kaşıkcı, Halis Koçak, Tahir Can Akın, Harun Caner, Mehmet Ali Şahin, İbrahim Barış Aydın, Serpil Erdem, Oğuz Tunçel, Ahmet Sezgin ve İbrahim Akın'ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Heyet, sanıklardan Ahmet Karataş, Mehmet Ali Korkut, Kamil Mangır, Vehbi Demirbaş, Osman Akkuş, Rafet Çalışkan, Selahattin Binkay, Mehmet Tok, Mevlüt Şahan, Yılmaz Karabuğa, Murat Şahin, Bekir Kuşaksız, Murat Coşkuner'e 7 yıl 6 ay hapis, Osman Karpuzcu'ya ise 8 yıl 5 ay hapis cezasına hükmetti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanıklardan Mustafa Karaaslan, Sercan Özverenli ve Hicabi Demirel'e 3 yıl 5 ay 7 gün hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, 27 sanığın ise tahliyesine karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.