"Fetva" dilekçeleri işleme konmadı

"Fetva" dilekçeleri işleme konmadı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin verdiği iddia edilen bir fetva ile ilgili suç duyurusu dilekçelerini işleme koymadı- Konuyla ilgili kararda, Başkanlığın ilgili kurum veya kurumlarının resmi açıklaması olduğuna dair

ANKARA (AA) - DURMUŞ KOÇAK - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin verdiği iddia edilen bir fetva ile ilgili suç duyurusu dilekçelerini işleme koymadı.

Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş'un verdiği "dilekçenin işleme konulmamasına dair kararda", Diyanet İşleri Başkanlığına ait internet sitesinde "bir babanın öz kızını öperken şehvet duyması durumunda nikahın ne olacağı" konusuna ilişkin sorunun cevabının basına yansıdığı, bunun üzerine de bazı avukatların suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

Şikayette bulunanların ifadesinin alındığı bildirilen kararda, şikayete konu olan açıklamanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kabul edilmediğinin basında yer aldığı belirtildi.

Açıklamanın, Başkanlığın ilgili kurum veya kurumlarının resmi açıklaması olduğuna dair bir tespitin olmadığı ifade edilen kararda, şikayete konu edilen soruya verilen cevaba ilişkin yapıldığı belirtilen açıklamanın da hukuki sonuç doğurmaya elverişli nitelikte bulunmadığı ifade edildi.

Kararda,"Müsned suçların kanuni unsurlarının oluşması nazara alındığında dilekçenin işleme konulmamasına karar verildi" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.