Fiat Egea hatchback üretime başlangıç töreni

Fiat Egea hatchback üretime başlangıç töreni
Tofaş Üst Yöneticisi Eroldu:- "Egea model ailesiyle sadece 2016 yılında 100 bin adetin üzerinde araç ihraç etmeyi planladık. Bu yıl üreteceğimiz Egea hatchback'lerin ise neredeyse yüzde 90'ını ihraç edeceğiz. Beklenti ve talep, bu rakamların da üzerinde"

BURSA (AA) - Tofaş Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu, Egea model ailesiyle sadece 2016 yılında 100 bin adetin üzerinde araç ihraç etmeyi planladıklarını belirterek, "Bu yıl üreteceğimiz Egea hatchback'lerin ise neredeyse yüzde 90'ını ihraç edeceğiz. Beklenti ve talep, bu rakamların da üzerinde." dedi.

Eroldu, Fiat Egea hatchback üretime başlangıç töreninde, tarihi yatırımları birer birer hayata geçirdikleri bir sürecin içinde olduklarını söyledi.

Egea'nın, başlangıçta yalnız sedan otomobil projesi olarak doğduğunu, projenin geliştirilmesi sürecinde, ortaklarının kendilerine olan inancı, Ar-Ge ve üretim alanındaki yetkinliklerinin "hatchback" ve "station wagon" modellerinde de yatırım kararının alınmasına vesile olduğunu anlatan Eroldu, "Tüm yatırım kararlarımızda Mustafa Beyin (Mustafa Koç) vizyoner kişiliği büyük rol oynadı. Kendisini bir kez daha minnet ve şükranla anmak isterim." ifadelerini kullandı.

Eroldu, 47 yıl önce 13 Nisan 1969'da sade bir törenle temelleri atılan fabrikada, bugüne kadar otomobil sanayine öncülük eden birçok projenin gerçekleştirildiğini belirterek, bugün tüm dünya yollarına başarıyla çıkmaya hazır, yepyeni modeli daha banttan indirmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Projenin ilk üyesi olan Egea sedan'ın, geçen yıl İstanbul'da gerçekleşen dünya prömiyerinden bu yana büyük beğeni topladığını, satış grafiğinin iç ve dış pazarlarda her geçen gün yükseldiğini anlatan Eroldu, hatchback modelinden de benzeri bir başarıyı beklediklerini ifade etti.

- "Egea hatchback'lerin yüzde 90'ını ihraç edeceğiz"

Mart ayı başında, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Cenevre'de, tüm Egea ailesinin ilk defa tanıtıldığını ve fuarın yıldızı olduklarını belirten Eroldu, "Egea model ailesiyle sadece 2016 yılında 100 bin adetin üzerinde araç ihraç etmeyi planladık. Bu yıl üreteceğimiz Egea hatchback'lerin ise neredeyse yüzde 90'ını ihraç edeceğiz. Beklenti ve talep, bu rakamların da üzerinde." dedi.

Eroldu, Egea projesiyle Tofaş'ın ürün geliştirme alanında önemli aşamalar kaydettiğini, yüzde 70'e varan Türk mühendisliğiyle hayata geçirilen projenin, otomotiv sanayi için de önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de geliştirilen ve üretilen bir otomobilin, Egea sedan'ın, 2015 yılında Avrupa'nın en iyi otomobili seçilmesini Türk otomotiv sanayinin ve Tofaş'ın küresel başarısı olarak değerlendiriyor, bundan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

- Sürücüsüz araç araştırmaları

Tofaş Ar-Ge merkezinin, bugün 600'ün üzerinde çalışanıyla Fiat Chrysler'in Avrupa'daki ikinci büyük Ar-Ge merkezi konumunda olduğunu belirten Eroldu, şöyle devam etti:

"Türkiye otomotiv sektöründe hem otomobil hem de hafif ticari araç geliştiren ve üreten tek firma olarak 10 yıldan bu yana ciromuzun yüzde 3'ünü Ar-Ge'ye aktarıyoruz. Patent başvuru sayımız 350'yi geçti. Avrupa Birliği projelerinde öncü görevler üstleniyoruz. Emisyon, yakıt tüketimi ve maliyet değerlerinde azalmayı sağlayacak olan araç hafifletme konusu araştırmaları çalışmalarımızın odak noktasını oluşturuyor. Sürücüsüz araç dahil olmak üzere, pek çok araştırma konusu üzerinde Ar-Ge ekibimiz araştırmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaları da tek başımıza değil, Türkiye'de büyütmeye gayret ettiğimiz mühendislik eko-sistemiyle yapıyoruz."

Konuşmaların ardından Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a plaket takdim etti.

- İlk Egea hatchback banttan indirildi

Daha sonra, Tofaş'ın Ar-Ge sürecine liderlik ettiği Egea projesinin ikinci modeli olan ilk Egea hatchback, fabrika işçilerinin alkışları ve konfetiler işliğinde üretim bandından indirildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ile banttan indirilen otomobile binen Bakan Işık, bir süre aracı kullandı.

Törene ayrıca, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.