FİDAN KAVGASI CİNAYETİNDE BABA İLE OĞLUNA TAHRİK İNDİRİMİ

FİDAN KAVGASI CİNAYETİNDE BABA İLE OĞLUNA TAHRİK İNDİRİMİ
Erzurum'da dikilen fidanlara zarar verildiği iddiasıyla çıkan kavgada 36 yaşındaki Necip Emeç'i bıçaklayarak öldürdükleri iddiası ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" ve "cinayete azmettirme" suçundan yargılanan baba Dursun P, cinayete

- Erzurum'da dikilen fidanlara zarar verildiği iddiasıyla çıkan kavgada 36 yaşındaki Necip Emeç'i bıçaklayarak öldürdükleri iddiası ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" ve "cinayete azmettirme" suçundan yargılanan baba Dursun P, cinayete azmettirmekten 10 yıl 6 ay, oğlu İbrahim P. ise 'kasten adam öldürmek' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, cinayet olayı geçtiğimiz 14 Temmuz 2014 günü Palandöken ilçesi Osmangazi Mahallesi Zaferkent Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çocuğunun bahçedeki fidanlara zarar verdiği iddiasıyla Necip Emeç ile Dursun P. (59) oğlu İbrahim P. (25) arasında yaşanan kavgada, 36 yaşındaki Necip Emeç, İbrahim P. tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürülmüştü. İbrahim P. hakkında 'müebbet' hapis istemi ile dava açılmıştı.

"OLAYIN ŞOKU İLE SALDIRDIM"

Karar duruşmasında söz alan oğlu İbrahim P, "Ramazan ayında iftara 15 dakika vardı. Babamın pencereyi açarak, "Necip bey, çocuklar fidanları kırıyor. Biz emek veriyoruz, yazıktır" şeklinde uyarı yaptı. Bunun üzerine "Sizin çocuklara mı gücünüz yetiyor, sıkıysa dışarı gelin şerefsizler" diye bağırarak hakaret etti. Evimizin kapısının çalınması ile o an kapıyı babam açtığında yumruk attı. Bende o an mutfaktan ekmek bıçağını alarak olayın şoku ile rastgele savurdum. Pişmanım" dedi.

Baba Dursun P. ise, "Bahçede ekili bulunan fidanların zarar görmemesi için bir süre önce poşet geçirmiştim. Çocukların sürekli zarar verdiğini görünce bir kaç şeker ve çikolata vererek uyardım. O gün çocukların yine zarar verdiğini görünce pencereyi açarak uyardım. Bu uyarımdan sonra Necip Emeç, kapımıza kadar gelerek kapıya bir kaç kez vurdu. Ben açmak istemedim. Kapıyı açınca bana yumruk attı. Oğlum olan İbrahim'de o an elindeki bıçak ile rast gele savuruyordu. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

TAHRİK İNDİRİMİNDE BABAYA 10 YIL, OĞLUNA 18 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti işlenen cinayet olayında maktul Necip Emeç'in, tahrik edici hakaret sözlerini cinayetin ağır tahrik altında işlediğine kanaat getirerek tutuklu bulunan baba Dursun P.'yi cinayete azmettirmek suçundan 10 yıl 6 ay, Necip Emeç'i ağır tahrik altında bıçaklayarak öldüren oğlu İbrahim P.'yi ise 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme verilen hükümlü birlikte baba ile oğlunun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.