"Fidye cinayeti" sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

"Fidye cinayeti" sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Orhangazi'de bir iş adamının oğlunu kaçırıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi- SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılan sanığın, gülerek "İstediğiniz cezayı verin" demesi dikkati çekti

BURSA (AA) - Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçen yıl iş adamı Yılmaz Yerli'nin oğlu İbrahim Yerli'yi kaçırıp öldürdükten sonra ailesinden fidye istediği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde tutulan sanık Ömer Demir'in (29) ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı. Maktul İbrahim Yerli'nin babası Yılmaz ve annesi Özden Yerli ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcının mütalaasında, sanığın İbrahim Yerli'yi aracına bindirerek kaçırdığı, Orhangazi ilçesi Kale mevkisinde bir pantolonla onu boğduktan sonra cüzdanını alıp suç delillerini yok etmeye çalıştığı belirtildi. Mütalaada, sanığın olayı farklı bir yöne çekmek için öldürdüğü kişinin telefonundan babasına mesaj göndererek Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunduğunu, 250 bin lira fidye istediğini bildirdiği kaydedildi. Sanığın akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin rapor da bulunduğu aktarılan mütalaada, Ömer Demir'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, tutuksuz yargılanan eşi Merve Demir'in (27) ise beraati talep edildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve cinayeti uyuşturucu satıcısı iki kişinin işlediğini ileri süren Ömer Demir ise gülerek, "Savcı, bıçakladığımda benim yanımda mıydı? İstediğiniz cezayı verin." dedi. Demir'in bu tavrı ve sözleri de duruşma tutanağına yazıldı.

Mahkeme heyeti, Ömer Demir'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına, eşi Merve Demir'in ise beraatine hükmetti.

- Olay

Orhangazi'de 17 yaşındaki İbrahim Yerli, 27 Ocak 2015'te kaybolmuş ve ailesi tarafından güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunulmuştu.

Arama çalışmaları sürerken Kale mevkisinde 23 Şubat 2015'te parçalanmış bir erkek cesedi gören çoban, güvenlik güçlerine haber vermişti. Ailesinden DNA örneklerinin alınması sonucu yapılan incelemede, cesedin İbrahim Yerli'ye ait olduğu belirlenmişti.

Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında, Yılmaz Yerli'nin ortak olduğu fırında çalışan Ömer Demir ve eşi Merve Demir gözaltına alınmıştı. Ömer Demir çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, eşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ömer Demir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.