FIFA Başkanı Infantino, Etiyopya'da

FIFA Başkanı Infantino, Etiyopya'da
- Infantino, Etiyopya sporuna destek olacaklarını belirtti


ADDİS ABABA (AA) - FIFA Başkanı Gianni Infantino, Etiyopya ziyareti kapsamında ülkedeki bazı spor tesislerini gezdi, siyaset ve spor adamlarıyla bir araya geldi.

Güney Sudan'ın ardından dün akşam Etiyopya'ya geçen Infantino, Etiyopya Futbol Federasyonu ve Etiyopya Spor Akademisi'ni ziyaret etti. Infantino, Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom ile Gençlik ve Spor Bakanı Rıdvan Hüseyin'le de buluştu.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Infantino, Afrika Futbol Konfederasyonunu (CAF) kuran 4 ülkeden biri olan Etiyopya'da sporunun gelişmesi ve halkın spor alanındaki isteklerinin gerçekleşmesi için destek olacaklarını söyledi.

AA muhabirine konuşan Etiyopya Futbol Federasyonu Başkanı Cuneydi Paşa, bunun tarihi bir ziyaret olduğunu belirtti.

Ziyaretin FIFA ve Etiyopya Futbol Federasyonu arasında iş birliğini güçlendireceğini kaydeden Paşa, Infantino'yla Etiyopya sporunu desteklemesi, mali ve teknik yardım sunması konusunda anlaştıklarını ifade etti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun Etiyopya ziyaretini bugün tamamlayarak, Cibuti ve Gabon'a geçmesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.