FIFA ve UEFA heyeti Kosova'da

FIFA ve UEFA heyeti Kosova'da
- Aralarında FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik'in de bulunduğu heyet, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Vokrri ve Genel Sekreteri Salihu ile görüştü


PRİŞTİNE (AA) - Kosova'nın UEFA'ya üyelik süreci öncesinde ülke futbolunun durumunu incelemek üzere FIFA ve UEFA tarafından kurulan özel komisyon, Kosova'da temaslarına başladı.

Aralarında FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik'in de bulunduğu heyet, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri ve Genel Sekreteri Eroll Salihu ile görüştü.

Federasyon binasında basına kapalı olan görüşmenin ardından açıklama yapan Salihu, ziyaret sebepleri hakkında bilgi verdi. Komisyonun, Kosova'nın UEFA ve FIFA'ya üyelik başvurularını değerlendirmek için ülkede bulunduğunu aktaran Salihu, üyelik başvurularında zamanlama ve usul açısından sorun olmadığını kaydetti.

Salihu, Kosova'nın, mayıs ayında yapılacak kongrede UEFA'ya kabul edilmesi durumunda, ekim ayında da ise FIFA İcra Kurulunun Kosova'nın FIFA üyeliği için kongreye teklif götürebileceğini ifade etti.

FIFA ve UEFA yetkililerinden oluşan dört kişilik komisyon üyeleri daha sonra Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Başbakan İsa Mustafa ve Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Shala ile bir araya geldi.

Mitroviça kentindeki Adem Jashari Stadı'nı incelemek için bu şehre hareket eden heyet, daha sonra başkent Priştine'deki şehir stadını da ziyaret edecek.

FIFA ve UEFA heyeti Kosova'da

FIFA ve UEFA heyeti Kosova'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.