FIFA'dan Beckenbauer'a para cezası

FIFA'dan Beckenbauer'a para cezası
FIFA, 2018 ve 2022'de yapılacak Dünya Kupalarının ev sahipliği sürecinde gereken yardımı göstermediği gerekçesiyle eski futbolcu Franz Beckenbauer'a uyarı ve 7 bin İsviçre frangı para cezası verdi

ANKARA (AA) - FIFA, 2018'de Rusya ve 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupalarının ev sahipliği sürecinde, işbirliğine yanaşmadığı gerekçesiyle eski Alman futbolcu Franz Beckenbauer'a uyarı ve para cezası verdi.

FIFA'dan yapılan açıklamada, FIFA Eti̇k Kurulu'nun söz konusu Dünya Kupalarının ev sahipliği sürecinde açtığı soruşturmada, birçok kez yardım istenmesine rağmen geri dönüş yapmayan Beckenbauer'e uyarı ve para cezası verildiği belirtildi.

FIFA'daki görevlerini yerine getirmeyen Alman futbol adamının yönetmeliğin 13 ve 18. maddelerini ihlal ettiği, bu nedenle 7 bin İsviçre frangı (yaklaşık 20 bin lira) para ve uyarı cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, 2006 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde ülkesinde açılan soruşturmada adı geçen Beckenbauer'in durumunun, bu olayla ilgisi olmadığı da vurgulandı.

Almanya'nın 2006 Dünya Kupası ev sahipliği sürecinde vergi kaçırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Beckenbauer'ın da adı geçiyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.