FIFA'nın yeni başkanı Infantino:

FIFA'nın yeni başkanı Infantino:
"Bütün dünyaya sadece Avrupa'nın başkan adayı olmadığımı göstereceğim"- "FIFA'yı yeniden futbola, futbolu ise yeniden FIFA'ya döndüreceğim"

ANKARA (AA) - Olağanüstü FIFA Kongresi'nde başkanlığa seçilen Gianni Infantino, FIFA'nın hak ettiği saygıyı çok çalışarak, yeniden kazanacaklarını söyledi.

FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki merkez binasında basın toplantısı düzenleyen yeni başkan Infantino, son yıllarda adı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarıyla anılan kurumunun imajını düzeltmek için yoğun çaba harcayacağını belirtti.

Futbolun bütünleyici bir spor olması gerektiğini belirten Infantino, "Bütün dünyaya sadece Avrupa'nın başkan adayı olmadığımı göstereceğim. Ben futbolun adayıyım ve bu spor evrenseldir" dedi.

İsviçreli futbol adamı, FIFA'nın zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, "Birçok kriz yaşanıyor ama artık bunlar geride kalmalı. Bazı reformların yürürlüğe girmesi için iyi ve şeffaf bir yönetim gerekiyor" ifadelerini kullandı.


- "FIFA, saygısını yeniden kazanacak"


FIFA'nın hak ettiği saygıyı yeniden kazanması gerektiğini vurgulayan Infantino, "Bu saygıyı çok çalışarak ve işimize gönül vererek yeniden elde edeceğiz. Bu sayede, oyunun güzelliklerine yeniden odaklanabileceğimiz konusunda hiç şüphem yok" diye konuştu.

Infantino, FIFA'nın sadece futbolla anılması gerektiğini ve bunun için sürekli çalışacağını kaydederek, "FIFA'yı yeniden futbola, futbolu ise yeniden FIFA'ya döndüreceğim. FIFA yeniden gurur duyulan bir kurum haline gelecek. Yapmak istediğimiz bu" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve getirildiği için çok duygulandığını söyleyen FIFA başkanı, "Hala bugün yaşananları kavramakta güçlük çekiyorum. Her şey çok yeni ve önümüzde uzun ve heyecanlı bir dönem bizi bekliyor" şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.