Fildişi Sahili'nde tatil köyündeki saldırı

Fildişi Sahili'nde tatil köyündeki saldırı
Devlet Başkanı Vattara: " Teröristler, Fildişi Sahili'ni yıldıramayacak"

ABIDJAN (AA) - Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara, hafta sonu Gran Basam tatil köyüne düzenlenen saldırıya ilişkin terör karşısında yılmayacaklarını belirtti.

Vattara, ulusa sesleniş konuşmasında, tatil köyünde yapılan saldırıyı kınayarak, "Ülkemiz, halkını korumak amacıyla ayakta. Teröristler Fildişi Sahili'ni yıldıramayacak. Kalkınmamıza engel olmalarına izin vermeyeceğiz. Bu olaylar birliğimizi daha da güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı "alçakça" nitelendiren Vattara, ülkenin karşı karşıya kaldığı zorluklarla birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceklerini söyledi.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentine 40 kilometre mesafedeki "Gran Basam" tatil köyündeki 3 otele önceki gün saldırı düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Hamed Bakayoko, saldırıda 21 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Bakayoko, soruşturma kapsamında da çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını kaydetmişti.

Saldırıyı İslami Mağrip El Kaidesi (AQMI) üstlenmişti.

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında, kamusal alanlar, diplomatik misyonlar ve sınırlarda güvenlik önlemlerin arttırılmasına karar verilmiş, ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.