Fildişi Sahili'ndeki tatil köyü saldırısı

Fildişi Sahili'ndeki tatil köyü saldırısı
İçişleri Bakanı Bakayoko: "Terör saldırısında ölen 14 sivilden en az 4'ü Avrupalı"

Fildişi Sahili İçişleri Bakanı Hamed Bakayoko, dün tatil köyünde düzenlenen saldırıda ölen 14 sivilden 4'ünün Avrupalı olduğunu bildirdi.

Bakayoko, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Tatil köyündeki terör saldırısında ölen 14 sivilden en az 4'ü Avrupalı" ifadesini kullanarak, aralarında Fransız, Alman, Burkina Faso, Mali ve Kamerun uyruklu vatandaşların bulunduğunu ifade etti.

Saldırıda 14 sivilin yanı sıra 2 asker ve 6 teröristin öldüğünü belirten Bakayoko, ülkenin son bir kaç yıldır terörün hedefi olduğuna dikkati çekerek saldırıya müdahale eden güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Saldırganların kimliğine ilişkin bilgi vermeyen Bakayoko, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentine 40 kilometre mesafedeki "Gran Basam" tatil köyünün sahilinde dün saldırı düzenlenmişti.

Savunma Bakanlığından bir yetkili, Fildişi Sahili Genelkurmay Başkanı Soumaila Bakayoko başta olmak üzere bölgede bazı savunma ve güvenlik yetkililerinin incelemelerde bulunduğunu kaydetmişti. Görgü tanıkları da saldırı noktasına yakın bazı bölgelere tankların konuşlandırıldığını söylemişti.

Saldırıyı İslami Mağrip El Kaidesi (AQMI) üstlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.