Filipinler'de 4 Endonezyalı gemici daha kaçırıldı

Filipinler'de 4 Endonezyalı gemici daha kaçırıldı
CAKARTA (AA) - Endonezya bandıralı iki geminin Filipinler'in Cebu kentinden Endonezya'nın Kalimantan eyaletine dönerken saldırıya uğradığı ve 4 Endonezyalı...

CAKARTA (AA) - Endonezya bandıralı iki geminin Filipinler'in Cebu kentinden Endonezya'nın Kalimantan eyaletine dönerken saldırıya uğradığı ve 4 Endonezyalı gemicinin kaçırıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Endonezyalı bandıralı Cristi ve TB Henry adlı gemilerin silahlı kişilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Bir gemicinin yaralandığına, 4 gemicinin ise kaçırıldığına işaret edilen açıklamada, yaralanan gemicinin kaçıp kurtulmayı başardığı kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Geçen ay da Endonezya'nın Doğu Kalimantan'daki Banjarmasin kentinden Filipinler'e giden bir kömür gemisi, El Kaide bağlantılı Ebu Sayyaf örgütünün saldırısına uğramış ve 10 gemici rehin alınmıştı.

Kaçırılan gemicileri kurtarmak için sürdürülen çalışmalardan henüz bir sonuç alınamadı. Örgütün rehineleri iade etmek için 1 milyon dolar fidye istediği ileri sürülüyor.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurma amacıyla 1991'den bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşan Filipinliler tarafından kurulan örgüt, rehine olaylarıyla biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.