Filipinler'de Duterte, endişeleri yatıştırmaya çalışıyor

Filipinler'de Duterte, endişeleri yatıştırmaya çalışıyor
Filipinler'de devlet başkanı seçilen Duterte'nin sözcüsü, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ve alkol yasağının özgürlükleri kısıtlayacağı yönündeki endişeleri yatıştırmaya çalıştı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de hafta başında yapılan devlet başkanlığı seçiminin galibi Rodrigo Duterte'nin sözcüsü Peter Lavina, Duterte'nin Davao belediye başkanıyken başvurduğu sert yöntemleri, Filipinliler genelinde uygulayacağı endişelerine açıklık getirdi.

Lavina, basına yaptığı açıklamada, Duterte'nin, refakatçileri olmayan çocuklar için sokağa çıkma ve kamuya açık mekanlarda alkol yasaklarını ülke geneline yaymayı planladığını, öte yandan bunun, yasaların gözden geçirilmesi ve müzakere yoluyla hayata geçirileceğini söyledi.

Peter Lavina, sadece yanında yetişkin bir yakını olmayan çocuklar için geçerli olan sokağa çıkma yasağının saat 22.00'den sonra uygulanacağını, yasakla çocukların okuldan önce evlerinde dinlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Lavina, söz konusu yasakların, "özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmediğini", vatandaşların akşamları evlerinde alkol tüketmesine engel olunmayacağını kaydetti.

Sosyal medyada alkol yasağına yönelik eleştirilere değinen Lavina, alkol yasağının Davao'da olumlu sonuçlarının görüldüğünü, bu etkinin ülkenin geneline düzen ve disiplin getirebileceğini savundu.

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimini, Demokrasi Partisi (PDB-Laban) adayı ve 22 yıldır Davao kentinin belediye başkanlığını yürüten 71 yaşındaki Rodrigo Duterte kazanmıştı.

Duterte, 22 yıllık belediye başkanlığı döneminde sigara yasağı, eğlence mekanlarının gece kapanması ve hız limitinin 30 kilometrelere kadar düşürülmesi gibi uygulamalara gitmişti.

Hukukçu Duterte, seçim kampanyası sırasında suç oranını düşüreceğini ve bunu kendi yöntemleriyle yapacağını vadetmişti. Bunun için bir yıl süre isteyen Duterte ''devrimci yönetim'' sözü vermişti. Duterte, arzu ettiği yasaları çıkarmaması halinde parlamentoyu feshedip gerekeni yapacağını ve hatta ülkedeki komünist gerillalarla iş birliği yapabileceğini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.