Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:
"Uluslararası toplum, yasa dışı yerleşimcileri ülkelerine almamalı"- "Uluslararası topluma, İsrailli yerleşimcileri ve ürünlerini boykot ve ekonomik yaptırımlar ihtimali konusunda İsrail'i uyarması çağrısında bulunuyorum"

CENEVRE (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, uluslararası topluma, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimcileri ülkelerine almamaları ve İsrailli yerleşimcileri ve ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 31. oturumunda konuşan Maliki, uluslararası toplumu İsrail'in Filistin'i işgalini görmezden gelmekle eleştirdi.

Maliki, "İsrail, işgal altındaki Filistin'de yasa dışı yerleşimler kuruyor, buldozer seslerini duyuyoruz ama barış ve insan haklarını savunanların seslerini duyamıyoruz. Burada durup sormamız gerekiyor; insanlık nereye gidiyor?" dedi.

Filistin halkının İsrail'in tarafından "sistematik teröre" ve yargısız infazlara maruz kaldığını belirten Maliki, ekim ayından bu yana 180'den fazla Filistinlinin öldürüldüğüne ve bunların yüzde 46'sının çocuk olduğuna dikkati çekti.

Maliki, "Uluslararası topluma, İsrailli yerleşimcileri ve ürünlerini boykot ve ekonomik yaptırımlar ihtimali konusunda İsrail'i uyarması çağrısında bulunuyorum" dedi.

Barışın ve iki devletli çözümün önündeki engelin yasa dışı yerleşimler olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi'nin bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Maliki, "Uluslararası toplum yasadışı yerleşimcileri ülkelerine almamalı" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.