Filistin Meselesi Kriz Geçirtti

Filistin Meselesi Kriz Geçirtti
Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) düzenlediği ‘Filistin Meselesi ve Türkiye’ konulu kongre için Konya’ya gelen Filistin’in ilk Türkiye Büyükelçisi Dr. Ribhi Halloum kalp krizi geçirdi.

Filistin meselelerinin tartışıldığı kendisinin de konuşmacı olduğu oturumun ardından fenalaşan Halloum, Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak anjiyoya alındı. Yapılan anjiyoda kalbi besleyen damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edildi. Halloum’un tıkalı olan damarları Prof. Dr. Mehmet Akif Düzenli ve Prof. Dr. Ahmet Soylu tarafından stent takılarak açıldı.

Başaralı geçen anjiyonun ardından odasına alınan Ribhi Halloum’u NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ziyaret etti. Doktorlardan bilgi alan Rektör Şeker, Halloum’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Müdahaleden sonra kendini iyi hissettiğini söyleyen Halloum da, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Meram Tıp Fakültesi hocaları ve çalışanlarına Rektör Şeker’in şahsında teşekkür etti.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde üç gün kalan kıdemli büyükelçi Ribhi Halloum şifa ile taburcu edildi.

Dr. Ribhi Halloum Kimdir?

Ribhi Halloum 1939 yılında Ramallah yakınlarında doğmuştur. Siyaset bilimi alanında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almıştır. Filistin Kurtuluş Örgütü içerisinde 30 yıl boyunca her kademede sorumluluk alan Halloum; Mısır, Irak, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde köşe yazarlığı ve televizyon programları yapmıştır. Yine bu dönem zarfında Brezilya, Afganistan, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Filistin büyükelçiliği yapmıştır. 1979-1991 yılları arasında ise Türkiye’de Filistin’in ilk büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Arap dünyasında Abu Firas olarak da bilinen Halloum, aralarında Türkiye’deki hatıralarının da bulunduğu 15 kitap yazmıştır. Türkiye’den Endonezya’ya büyükelçi olarak ayrılmadan önce bizzat dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından kendisine Türkiye Cumhuriyeti pasaportu verilerek taltif edilmiştir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.