Filistin'de ameliyat ve dram: Diyarbakırlı doktorun gözünden

Filistin'de ameliyat ve dram: Diyarbakırlı doktorun gözünden
Diyarbakır'da Memorial Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, İsrail işgali altındaki Filistin'de yaptığı ameliyatı ve evsiz kalan insanların ameliyathane kapısında uyuduğu anları kayıt altına aldı.

Diyarbakır'da Memorial Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, İsrail işgali altındaki Filistin'de yaptığı ameliyatı ve evsiz kalan insanların ameliyathane girişinde uyuduğu anları kamera kaydına aldı.

Aylardır İsrail Devleti'nin işgali altında olan Filistin'de birçok yer bombalandı, içlerinde çocuklarında olduğu binlerce kişi hayatını kaybetti.

iha-20240325aw169935-1-t.jpg

Gıdadan, sağlık alanındaki ihtiyaçlara kadar sıkıntı çekilen Filistin'de gönüllü doktorlar görev alıyor.

Diyarbakır'da görevli Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, Filistin'de ameliyat yaptığı anları ve olduğu hastanenin ameliyathane kapısında kalan evsiz insanların dramını çekti.

"Sabah 05.00'e kadar aralıksız hastanenin yakın civarını bombaladılar" diyen Dr. Kamacı, "Bombaların basıncını görebildik. Bir çocuğumuzu ameliyata aldık. Saat 8'e geliyor. Artık bir saat dinlenebiliriz. Hastanenin ameliyathanenin önündeki durum da bu. Yerinden edilmiş insanlar ameliyathanenin önünü kendine ev haline getirmiş. Buralarda kalıyorlar. 15 yaşındaki erkek çocuk, kurşunlanma ile geldi. Hem bağırsağını, hem de mesanesini onardık" ifadelerinde bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.